КРУСЕЈДЕРСИ И БРАМБИСИ ОСТАЛИ СА ШАНСАМА ЗА ПЛЕЈ ОФ

ОБЕЗБЕДИО БОНУС БОД: Немани Надоло у продору против Хурикејнса
ОБЕЗБЕДИО БОНУС БОД: Немани Надоло у продору против Хурикејнса

Забележивши победе на старту 16. рунде елитног друштва јужне хемисфере Крусејдерси и Брамбиси су остали у кругу кандидата за пласман у нокаут фазу Супер рагбија. Крсташи су као домаћини у Нелсону изненадили и савладали Хурикејнсе 35:18 (16:8) док је франшиза из главног града Аустралије била боља од Булса на терену стадиона Канбера 22:16 (8:6).

Трачак наде, оне, математичарске и у домену теорије, да ће се прошлогодишњи финалисти, најуспешнији тим најјачег такмичења јужне полулопте и ове сезоне наћи у плеј офу, без обзира што су били отписани пред дуел са Ураганима, извојевали су Мајкл Дурмонт, Мафи Туитаваке,  Мет Тод полагањима а одлучујуће и толико потребно за бонус бод, обезбедио је есејем у завршници сусрета Немани Надоло.

Да су далеко од старог гвожђа уверили су Ричи Мек Коув и Данијел Картер који су после дужег времена играли на својим уобичајеним позицијама, односно на месту отвореног крилног треће линије мела и отварача

Без обзира што момци из престонице Аотеарое нису успели да узмз један, макар и за пораз од осам поена разлике, Хурикејнси су остали на првом мету Новозеландске конференције али и у генералном пласману.

Булси из Преторије су претрпели и трећи пораз на турнеји по Аустралазији. Овог пута су им се испречили Брамбиси који су до победе дошли са два есеја Хенрија Спеита и једним Џорда Смајлера док је Кристиан Леали` ифано погодио једну казну и два претварања. Озији су са четири бода остали у трци за полуфинале али и Јужноафриканци нису прокоцкали своје шансе. Прилике за остварење истих мораће да потраже у преостала два кола.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 16. СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

КРУСЕЈДЕРС – ХУРИКЕЈНС 35:18 (16:8)

БРАМБИС- БУЛС 22:16 (8:6)

ШАРКС – РЕБЕЛС 25:21 (10:7)

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИФС

ВЕСТЕРН ФОРС – РЕДС

СТОРМЕРС – ЧИТАС

ЛАЈОНС – ВАРАТАС

У 16. колу Супер рагбија слободни су БЛУЗСИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.