КРУСЕЈДЕРСИ И БРАМБИСИ ПОБЕДАМА ОТВОРИЛИ НОВУ СЕЗОНУ СУПЕР РАГБИЈА

СТАРТОВАЛИ ТРИЈУМФОМ: Роби Фруен, центар Крусејдерса у продору против Блузса пред постизање есеја.
СТАРТОВАЛИ ТРИЈУМФОМ: Роби Фруен, центар Крусејдерса у продору против Блузса пред постизање есеја.

У дербију новозеландске конференције којим је стартовала нова сезона Супер рагбија Крусејдерси су успели да савладају Блузсе 19:18 (16:12) на терену стадиона Иден парк у Окланду. Аустрелијен Кепитол Територи Брамбиси и поред заостатка на полувремену смогли су снаге за победу 19:17 (9:12) против Вестерн Форса. У последњем мечу првог дана Супер 15 вечерас ће Булси укрстити копља са Шарксима.

У окршају дивова са Новог Зеланда за које нису играле најсјајније звезде Ол блекса момци из Кантерберија преотели су победу Плавцима казном Тајлера Блејендала у 66. минуту сусрета за коначних 19:18. Први есеј у новој сезони Супер рагбија постигао је Крис Лаури.

ЗАГРЉАЈ: Рајан Крости у наручју Плаваца.
ЗАГРЉАЈ: Рајан Крости у наручју Плаваца.

Крилни играл треће линије Блузса изблокирао је шут Израела Дага. Џером Кеино који је у овој утакмици био на позицији  чепа, није успео лопту да поклопи у есеј простору и ако је стигао први до ње али зато јесте Лаури за премијерно полагање у 2012. Вођство је повисио Дејвид Реикуна првим есејем у првој сезони Супер рагбија, одмах после почетног ударца и грешке Крусејдерса који нису успели да прихвате лопту.

Ипак, до одласка на одмор, Крсташи су направили преокрет преко Тајлера Блејендала који је био сигуран из три казне и трансформације после есеја Робија Фруена.

Међутим, у наставку домаћини поново долазе до предности са две казне Мајкла Хобса али је пресудну реч на мечу имао млади Блејендал из казненог ударца чиме су Крусејдерси дошли до победе у Окланду први пут од 2007. године.

Најзинимљивије детаље меча Блузс – Крусејдерс можете видети у десној страни наше веб странице.

НЕ МОЖЕ САМ: Џејмс Стенард стрелац свих 17 поена за Форс у контакту с Брамбисима.
НЕ МОЖЕ САМ: Џејмс Стенард стрелац свих 17 поена за Форс у контакту с Брамбисима.

У главном граду Аустралије у Брамбиси бољом игром у другиг 40. минута коју су обележили есеји Џеса Мога и Робија Колемана савладали Вестерн Форс. Све поене за госте који после јутрашњег пораза и даље не знају за победу у првом колу, постигао је отварач Џејмс Стенард полагањем и из четири казне.

Куриозитет тријумфа момака из Канбере којима је од ове сезоне шеф струке Џејк Вајт, шампион света са Спрингбоксима из 2007. је чињеница да су тиму имали шесторицу дебитаната без трунке искуства у Супер рагбију.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПРВОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

БЛУЗ – КРУСЕЈДЕРС 18:19 (12:16)

БРАМБИС – ВЕСТЕРН ФОРС 19:17 (9:12)

Вечерас:

БУЛС – ШАРКС

Сутра:

ВАРАТАС – РЕДС

СТОРМЕРС – ХУРЕКЕЈНС

ЛАЈОНС – ЧИТАС

РЕБЕЛСИ су слободни у првом колу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.