КРУСЕЈДЕРСИ И САНВУЛВСИ ОТВАРАЈУ ОСМО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

ОВОГ ПУТА БИЋЕ НА ИСТОЈ СТРАНИ: Ричи Мо` унга и Керијан Рид пред меч локалног првенства Крајстчрча. ФОТО: Stuff NZ
ОВОГ ПУТА БИЋЕ НА ИСТОЈ СТРАНИ: Ричи Мо` унга у дресу Линвуда и Керијан Рид у опреми Универзитета пред меч Метро првенства Крајстчрча. ФОТО: Stuff NZ

Ускршње, осмо коло Супер рагбија, отвориће сусрет у Крајстчрчу између Крусједерса и Санвулвса, са којег ћемо Вас директно и ексклузивно извештавати, док се преосталих шест сусрета рунде игра сутрадан, у суботу. Слободни ове недеље биће Хајлендерси, Шаркси и Варатаси.

Крусједерси су протекле недеље били слободни, а ове неби требали да имају превелик пороблем да наставе победносни низ, јер им на мегдан долази неискусна јапанска франшиза која се лане прикључила Супер рагбију. Крсташи су поред Стормерса, са којима деле прво место у генералном пласману, једина екипа која ове године још увек не зна за пораз, и по свему судећи, тако ће и остати и после овог кола.

Редове црвено – црних за дуел са Јапанцима, појачаће капитен Ол блекса и самих Крусејдерса Керијан Рид и Ричи Мо` унга. Интересантно је да је двојац протекле недеље одиграо прве минуте рагбија после повреда које су имали, на истој утакмици прве дивизије Хоукинс Метро првенства Крајстчрча, али на супарничким странама, и се нису сусрели очи у очи.

Керијан Рид је играо прво полувреме за Универзитет Кантерберија, док је Ричи Мо` унга ушао у другом полувремену за домаћина сусрета, и клуба за чију другу екипу игра аутор ових редова – Рагби Клуб Линвуд.

Ребелси из Мелбурна који чекају одлуку Рагби савеза Аустралије да ли њих или Вестерн Форсе следеће године због фиансијских проблема искључити из Супер рагбија, имаће још једну шансу да остваре прву победу у сезони. Али је тешко за поверовати да ће последњепласирани момци из Викторије успети да надиграју Брамбисе који се најбоље држе на табели елитног друштва јужне хемисфере.

ПАРОВИ ОСМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

КРУСЕЈДЕРС – САНВУЛВС

Сутра:

РЕДС – САУТЕРН КИНГС

БЛУЗС – ХАРИКЕЈНС

РЕБЕЛС – БРАМБИС

ЧИТАС – ЧИФС

СТОРМЕРС – ЛАЈОНС

БУЛС – ЈАГУАРЕС

У осмом колу слободни су: ХАЈЛЕНДЕРС, ШАРКС, ВАРАТАС и ВЕСТЕРН ФОРС

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕ ОСМО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.