КРУСЕЈДЕРСИ СИГУРНИ ПРОТИВ БРАМБИСА, ЧИСФИ И ДАЉЕ БЕЗ ПОРАЗА

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ЗА ПОГЛАВИЦЕ: Емони Нарава прима честитке од саиграча после полагања. ФОТО: Getty Images
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ЗА ПОГЛАВИЦЕ: Емони Нарава прима честитке од саиграча после полагања. ФОТО: Getty Images

У уводној утакмици петог кола Супер рагби Пацифика, Крусејдерси су на свом терену у Крајстчрчу савладали Брамбисе 37:17 (14:3), после чега су првопласирани Чифси на гостовању Варатасима везали пету победу, славивши у Сиднеју 24:14 (7:7). Преостали мечеви рунде играће се у суботу и недељу.

Нове бодове Крсташима, њих пет, обзиром да су постигли четити и више есеја, донели су Лестер Фаинга` ануку са два полагања док су по једно били дело Брејдона Енора, Кодија Тејлора и Кристијана Лио Вилија. Отварач Крусејдерса и Ол блекса Ричи Мо` унга имао је стопроцентни шутерски учинак обзиром да је трансформисао свих пет есеја својих саиграча.

У редовима Брамбиса истакао се Рајан Лонерган постигавши 12 од 17 поена момака из Аустралисјке престоне земље казнеим ударцем и претворивши сопствени и есеј крила Корија Тула.

Поглавице из Ваиката наставиле су победоносни низ. Нова жртва Чифса били су Варатаси који ипак нису имали снаге да се супротставе протвицима са Новог Зеланда до краја.

На полувреме утакмице у Сиднеју отишло ремјем. Џејк Гордон је постигао есеј за Варатасе који је трансформисао Бен Доналдсон чиме су домаћи стигли до изјдначења после полагања Брна Гетланда и претварања Демијена Мек Кензија, рагбисте који је у највећем граду Аустралије одиграо јубиларну стоту утакмицу за Чифсе.

Превагу на сусрету уз помоћ другова из екипе направио је Емони Нарава са два есеја после којих је Демијен Мек Кензи такође био прецизан из шутева за додатна два поена као и једном из казненог ударца чиме је оверена пета победа у низу Поглавица.

Други дан петог кола Супер рагби Пацифика отвориће дуел Хајлендерса и Фиџијан Друе у Данидену после чега ће уследити сусрет Моане Пасифике и Хајлендерса у Окланду на стадиону Маунт Смарт, односно Ребелса и Редса у Мелбурну.

Рунду ће у недељу у Окланду на Иден парку затворити сусрет Блузси и Вестерн Форса.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ПЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

КРУСЕЈДЕРС – БРАМБИС 37:17 (14:3)

ВАРАТАС – ЧИФС 14:24 (7:7)

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – ФИЏИЈАН ДРУА

МОАНА ПАСИФИКА – ХУРИКЕЈНС

МЕЛБУРН РЕБЕЛС – КВИНСЛЕНД РЕДС

Недеља, 27. март:

БЛУЗС – ВЕСТЕРН ФОРС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.