КРУСЕЈДЕРСИ СЛАВИЛИ У ДЕРБИЈУ ПРОТИВ БЛУЗСА

ВАЗДУШНИ ДУЕЛ КРСТАША И ПЛАВАЦА. ФОТО: Јован Бајић
ВАЗДУШНИ ДУЕЛ КРСТАША И ПЛАВАЦА. ФОТО: Јован Бајић

У мечу који је отворио други дан 11. викенда Супер рагбија, дерби северног и јужног острва Новог Зеланда је припао Крусејдерсима који су на терену Рагби лига парка у Крајстчрчу, узели и бонус бод са четири есеја у тријумфу против Блусза, савладавши их 29:15 (17:10).

Домаћинима дербија је требало свега три минута да задоминирају игралиштем. Крсташи су повели есејем Мичела Дурмонда који је добро испратио акцију и пробијање Данијела Картера. Колин Слејд је био сигуран за додатна два поена.

ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Игра се наставила али претежно на половини гостију из Окланда. Ново полагање је закувао Немани Надоло. Силовитим и њему својственим трком поред леве аут линије, навукао је пажњу противника на себе, пред контакт са Стивеном Луатуом, застао, направо корак у страну и проследио лопту до Џордана Тауфуе који је био у спринту и поентирао близу статива. Колин Слејд је и из ове позиције био успешан из трансформације.

Када су коначно мало дошли до ваздуха и прели на половину противника на дуже од пар секунди, Блузси су постигли своје прве поене из казненог ударца преко Дена Боудена.

Када су схватили да су и Крсташи од крви и меса и да могу да играју са њима, Плавци су полако кренули у офанзиву која је уродила плодом, померањем фронта, односно разлике на свега четири заостатка.

После скрама на око двадесетак метара од гол линије Крусејдерса и одлично изведене акције играча дијагонале, Френсис Саили је заломио, пробио одбрану противника и положио. Креатор игре Плаваца Ден Боуден је претворио есеј другог центра.

Прво полувреме је закључио Колин Слејд казном за 17:10

И у наставку је требало Крусејдерсима свега два минута, као и на почетку меча, да постигну прве поене, тачније, први есеј у других 40 минута, трећи на мечу. После сопствене грешке, опет су дошли у посед лопте која је отишла до Неманија Надолоа. Обзиром да је велики Фиџијанац био под лупом Блузса, Немани Надоло је проиграо Тома Тејлора који је био екзекутор акције.

Џејмисон Гибсон Парк отежао је и овако тешке муке момака са северног острва Новог Зеланда жутим картоном, а бонус поен који трен касније је обезбедио Коди Тејлор четвртим есејем домаћих. За разлику од претходна три пута, Колин Слејд је промашио полагање талонера.

Ипак, и са играчем мање, Блуси су успели да покрену семафор лиме су мало утишали раздрагану публику на трибинама рагби лига парка. У једним од ретких акција, Брендон О` Конор је положио близу аут линије. После полагања крилног треће линије мелеа Ричи Мек Коув је напустио терен због повреде.

Без обзира што имају још шест утакмица до краја лигашког дела сезоне, Крусејдерси су забележили веома битан тријумф и увели још битније бодове за пласман у плеј оф. Блузси о томе могу у 2015. само да сањају. Њихова стварност је последње место и у Новозеландској конференцији и у генералном пласману.

КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС (17:10)

Стадион  Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 14.000

Главни судија: Крис Полок

Помоћници: Кејн Мек Брид, Џејми Натбраун

Судија у ТВ студију: Крис Врат

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Коди Тејлор, Овен Френкс, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Мичел Дурмонд, Колин Слејд, Немани Надоло, Данијел Картер, Рајан Кроти, Давид Хавили, Том Тејлор

Бен Фунел, Џо Муди, Непо Лаулала, Џими Тупоу, Мет Тод, Енди Елис, Керион Фонотиа, Нафи Туитаваке

ЕСЕЈИ: Мичел Дурмонд (3`), Џордан Тауфуа (17`), Том Тејлор (42`), Коди Тејлор (58`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Колин Слејд (4`, 18`, 43`)

КАЗНЕ: Колин Слејд (40`)

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: /

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

БЛУЗС: Тони Вудкок, Кевин Меаламу, Чарли Фаумуина, Џош Берхуист, Хејден Тригс, Акира Иоане, Брендон О` Конор, Стивен Луатуа, Џими кковен, Ден Боуден, Мелани Нанаи, Џорџ Моала, Френсис Саили, Френк Халаи, Лолаги Висина

Мет Моулдс, Офа Ту` унгафаси, Ангус Та` авау, Кулум Реталик, Блејк Гисбон, Џејмисон Гибсон Парк, Ихаиа Вест, Тевита Ли

ЕСЕЈИ: Френсис Саили (31`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ден Боуден (32`)

КАЗНЕ: Ден Боуден (22`)

ДРОП ГОЛОВИ:/

ЖУТИ КАРТОНИ: Џејмисон Гибсон Парк (53`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.