ЛАНКАСТЕР ОБЕЛОДАНИО РЕПРЕЗЕНТАТИВЦЕ ЕНГЛЕСКЕ

БЕЗ ПИЈАНАЦА МОЛИМ: Стјуарт Ланкастер (десно) и Грам Ровтри изнели имена репрезентативаца..
БЕЗ ПИЈАНАЦА МОЛИМ: Стјуарт Ланкастер (десно) и Грам Ровтри изнели имена репрезентативаца..

Привремени селектор репрезентације Енглеске Стјуарт Ланкастер заједно са сарадницима је саопштио два тима који ће представљати Црвене руже у предстојећој сезони. У оном врхунском који ће покушати да одбрани титулу у Купу шест нација, дошло је до укупно 15 персоналних промена у односу на састав са Светског првенства. Код Саксонса, односно Б репрезентације Енглеске доминира младост. Просечна старост играча је 24 године и пет месеци док су њих седморица испод 21. лета.

Међу 32 појединца који чине такозвану Елитну грпу играча, њих деветорица ће први пут представљати Енглеску на највишем нивоу. То су центри Сараценса Бред Берит и Овен Фарел чији је отац Енди, један од помоћника главном стратегу Стјуарту Ланкастеру. Поред поменутих, први меч у белом дресу одиграће тројац Нортхемптон Сеинтса Ли Диксон, Фил Доусон и Калум Кларк, двојица Харлекина Џордан Тарнер Хол и Џое Марлер и талонер Лондон Воспса Роб Вебер.

Остатак репрезентације чине, меле: Калум Кларк, Дилан Хартли, Кортни Лоу, Том Вуд (Нортхемптон Сеинтс), Ден Кол, Том Крофт, Луис Дикон (Лестер Тајгерс), Морис Бота, Мет Стивенс, Бен Морган (Сараценс), Ли Мирс, Дејвид Вилсон (Бат), Алекс Корбисиеро (Лондон Ајриш), Бен Морган (Скарлетс), Том Палмер (Стад Франс). Дијагонала: Крис Ештон, Бенџамин Фоден (Нортхемптон Сеинтс), Мајк Браун (Харлеквинс), Тоби Флуд, Ману Самоа Туилаги, Бен Јангс (Лестер Тајгерс), Чарли Ходџсон, Дејвид Стретл (Сараценс), Џо Симпсон (Лондон Воспс), Чарли Шарплес (Глостер).

У тиму нема Џонија Вилкинсона, Луиса Мудија и Стивиа Томсона који су се опростоли од репрезентативне каријере. Изостављени су Мајкл Тиндал, Ник Истер, Шонтејн Хапе и Марк Куето јер Ланкастер у овом периоду не рачуна на њих док му Сајмон Шо и Џејмс Хаскел нису доступни због стратегије Рагби савеза Енглеске (Rugby Football Union) да не позива играче који играју у иностранству. То се не утиче на избор Бена Моргана и Тома Палмера јер су њих двојица уговоре с послодавцима закључили пре одлуке Савеза. Мет Банахан, Томас Волдром и Дилон Армитиџ су „спали“ у Саксонсе а Дани Кер је прва жртва гвоздене дисциплине коју Стјуарт Ланкастер планира да спроведе и ако ће на месту селектора остати највероватније само до краја сезоне.

Кера који је већ виђен као деми Црвених ружа Ланкастер је прескочио јер је био ухаппшен због вожње у пијаном стању у раним сатима првог дана нове године. Претходни грех деветке Харлеквинса је био „боравак“ у полицијској станици због изазивања инцидента у једном бару у Вејбриџу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.