ЛИЧФИЛД ПОБЕДИО РЕЗУЛТАТСКИ, ДИНАМО У ГОДИНАМА

ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ ДИНАМО - ЛИЧФИЛД (да не буде забуне, г. Кермит је судија). ФОТО: Владимир Ђурђевић.
ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ ДИНАМО - ЛИЧФИЛД (да не буде забуне, г. Кермит је судија). ФОТО: Владимир Ђурђевић.

У судару ветерана Рагби клуба Динамо и Личфилда, гости из градића у околини Вулверхемптона су извојевали победу. На помоћном терену Градског стадиона у Панчеву Енглези су остварили тријумф 35:15. Сутра „момке “ с Британског острва очекује утакмица у престоници Србије. Ривали ће им бити вршњаци из Београда а почетак меча је заказан у 16 сати на терену Фудбалског клуба Жарково.

НЕУНИШТИВ: Душан Дуда Новаков проигрва Милана Пикија Станковића.
НЕУНИШТИВ: Душан Дуда Новаков проигрва Милана Пикија Станковића. ФОТО: Владимир Ђурђевић.

У ветеранским утакмица акценат је на забави и у сусрету побеђује тим чији је збир година играча већи од противничког. Просек година Енглеза је 47, а најстарији играч им је Филип Белард са 59 година. Динамов просек се не зна тачно али по седим главама које су биле у плаво – белим дресовима моглу се закључити да је „права“ победа била на страни рагбиста са обала Тамиша и Дунава.

Најстарији играч у једном од клубова са највећом традицијом на овим просторима је легенда панчевачког и југословенског рагбија Душан Дуда Новаков. Дуда је вечерас са 74 лета одиграо утакмицу против Енглеза.

"НАМАЗАН": Велимир Веља Злоколица у продору пред прво поентирање Динама.
"НАМАЗАН": Велимир Веља Злоколица у продору пред прво поентирање Динама.

Свакако треба нагласити да је Личфилд један од најстаријих клубова на свету. Основани су 1874. године с чим се ретко ко може похвалити. По процени Енглеза, најбољи играч утакмице био је Велимир Злоколица. Шездесетогодишњи Веља, бивши тренер Динама и Борца из Старчева у нападу у којем су Панчевци постигли први есеј, прошетао је одбрану гостију, пар њих„послао по бурек“ и поентирао између статива.

Наравно, гости су се показали као прави џентлеми обзиром да нису играли „пун гас“ против времешних Панчеваца. Екипа Личфилда која је играла у Панчеву и која ће играти сутра у Београду, је четврти тим клуба из Енглеске. Изузетно је приметан квалитет који поседују и који поред година које имају није избледео.

РАГБИСТИ ЛИЧФИЛДА У АКЦИЈИ ПРОТИВ ДИНАМА. ФОТО: Владимир Ђурђевић.
РАГБИСТИ ЛИЧФИЛДА У АКЦИЈИ ПРОТИВ ДИНАМА. ФОТО: Владимир Ђурђевић.

После „рата“ на терену, играчи обе екипе „одрадили“ су необилазно треће полувреме у клубској кафани Рагби клуба Динамо у самом центру панчевачког парка. И сигурно је да ће Српска Спарта и тренутци које су провели у Панчеву  остати у сећању ветеранима Личфилда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.