ЛОЗНИЦА И БРК ЦЗ КАЖЊЕНИ

У ФИНАЛУ КУПА: детаљ с претходног дуела Партизана и Рада. ФОТО: Вања Бејин
У ФИНАЛУ КУПА: детаљ с претходног дуела Партизана и Рада. ФОТО: Вања Бејин

Протеклог викенда требале су се одиграју утакмице полуфинала Купа Србије у конкуренцији сениора, тачније, Рад је требао да угости Лозницу односно Београдски рагби клуб Црвена звезда Партизан. Међутим, Лозница и БРК ЦЗ су предали своје мечеве ривалима. Поред регистровања мечева службеним резултатом у корист њихових противника, два клуба су и новчано кажњени.

Комесару за такмичење Рагби савеза Србије Горану Димитријевићу није остало ништа друго него да поштује пропозиције дешавања за које је задужен, и да заведе полуфинала службено 25:0 у корист парног ваљка и Грађевинара. Исте су наложиле и кажњавање два клуба новчаним износом од 10.000 динара за који Лозница и БРК ЦЗ имали пет дана да уплате.

Идентична судбина је задесила и Динамо 1954 који је требао у јединој утакмици четвртфинала Купа да одмери снаге управо са Лозницом, али су се и Панчевци повукли без борбе.

Члан 13. пропозиција такмичења за Куп Србије у сениорској конкуренцији за 2017. годину налаже:

Утакмице  Купа  Србије  за  сениоре  могу  се  одложити  минимално  10  (десет)  дана  пре  одигравања  утакмице  само  уз сагласност клубова,  Комесара за такмичење и Такмичарске комисије.

Екипа која изгуби утакмицу службеним резултатом по било  ком  основу  дужна  је  да  уплати  казну  на  рачун  РСС  у  износу  од  10.000,00  динара.  Клуб  има  рок  од  пет  дана  да уплати  наведени  износ  казне,  у  случају  да  клуб  не  измири  горе  наведене  обавезе  аутоматски  се  суспендује  до  извршења исплате.

Свака следећа утакмица коју суспендовани клуб по календару за такмичење треба да одигра се региструје службеним резултатом  против  суспендованог  клуба.  Екипа  која  изгуби две утакмице  службеним  резултатом  брише  се  из  даљег такмичења, односно не остварује пласман у Купу Србије за сениоре.

За сада, по не провереним информацијама, ни Динамо 1954, Ни Лозница ни Београдски рагби клуб Црвена звезда нису измирили финансијске обавезе које имају према Рагби савезу Србије, а на основу изречених казни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.