МЕК КЕНЗИ ПРЕД ЈУБЛАРНОМ УТАКМИЦОМ

У РУКАМА САИГРАЧА: Демијен Мек Кензи. ФОТО: Getty Images
У РУКАМА САИГРАЧА: Демијен Мек Кензи. ФОТО: Getty Images

Универзалац у дијагонали Чифса и репрезентацје Новог Зеланда Демијан Мек Кензи, на гостовању Варатасима у Сиднеју у петак увече, у оквиру петог кола Супер рагби Пацифика, одиграће јубиларну 100 утакмицу за клуб базиран у Хамилтону.

Демијен Мек Кензи који ће следећег месеца напунити 28 година, одиграо је прву утакмицу за Чифсе 2015. У претходних 99 мечева постигао је 913 поена и налази се на првом месту стрелаца у редовима Поглавице. За државни тим одиграо је до сада 40 мечева и постигао 104 поена.

Са 175 центиметара висине и свега 81. килограмом тежине Демијен Мек Кензи је не ретко је физички најмањи играч на терену али што се тиче срца и вештине, међу највећима је. Позната су његова храбра обарања са позиције аријера највећих играча у кључним моментима, и тиме спашавања сопственог есеј простора али и стварање одличних акција као отварач.

Изуетно је препознатљив по осмеху који увек набаци на лице приликом извођења шутева на гол, после другог омеравања сататива. Обратие пажњу на тај детаљ, сигурно ће и вама измамити осмех на лице.

Јован Бајић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.