МЕЧ ОДУКЕ О ШАМПИОНУ ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ

ПОСЛЕДЊА БИТКА ЗА КРУНУ: Детаљ с претходног меча Ол блекса и Валабса.
ПОСЛЕДЊА БИТКА ЗА КРУНУ: Детаљ с претходног меча Ол блекса и Валабса.

На терену стадиона Ленг парк у Бризбејну у оквиру шетог, последњег кола Купа три нације сутра ће пасти одлука ко ће бити крунисан у владара јужне хемисфере. Рагбисте Аустралије победа против Новог Зеланда који је пре недељу дана претрпео пораз у Јужној Африци, дели од подизања престижног трофеја што су последњи пут успели да учине пре десет година. На другој страни Ол блекси који ће за тачно две недеље бити домаћини Светског првенства на корак су од одбране титуле и освајања шесте у седмогодишњем периоду, једанаесте укупно.

Интересантно је да ће у главном граду аустралијске државе Квинсленд на истом терену поново очи у очи сусрести 17 играча који су то учинили и у недавном финалу Супер 15 између Редса и Крусејдерса. Тада су домаћини били успешнији али на репрезентативном плану Валабиси никад до сад нису победили Ол блексе на Ленг парку у скорије време познатијем по имену стадион Санкорп.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА АУСТРАЛИЈЕ И НОВОГ ЗЕЛАНДА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА АУСТРАЛИЈЕ И НОВОГ ЗЕЛАНДА: Ричи Мек Коув у продору.

Упада у очи и скорашње именовање Џејмс Хорвила за капитена Аустралије, човека који је с истом улогом водио Редсе до поменуте титуле у Супер 15. У тиму Валабиса неће бити једино млађаног Џејмса О` Конора који је под суспензијом због не појављиванја на конференцји за медије а ако се то изузме тим Робија Динса биће у пуном саставу за одлучујући меч с Новозеланђанима.

Идентичну одлуку је донео и селектор момака у црном Грахам Хенри с тим да је направио 11 измена у односу на стартну поставу која је претрпела пораз 18:5 потекле суботе од Јуже Африке у Порт Елизабету. Једина четворца играча која ће поново добити поверење селектора Новог Зеланда су мелејци Тони Вудкок, Кевин Миаламу, Семјуел Вајтлок и Адам Томсон.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА АУСТРАЛИЈЕ И НОВОГ ЗЕЛАНДА: Вил Гинија комбинује.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА АУСТРАЛИЈЕ И НОВОГ ЗЕЛАНДА: Вил Гинија комбинује.

Обе репрезентацје изједначене су што се бодова тиче на табели Купа три нације обзиром да имају исти однос победа, пораза и бодова док је поен количник на страни Новог Зеланда коме је и реми довољан за 11 титулу шампиона јужне хемисфере.

Сутрашњи окршај Валабиса и Ол блекса биће 142. Домаћини су остварили 40 победа, Нови Зеланд 96 док је пет утакмица завршено без победника. У последњи сусрет припао је гостима који су у Окланду славили са 30:14. Уједно, ово је и задњи меч најелитнијег такмичења јужне хемисфере у садашњем облику јер ће се следеће године Јужној Африци, Аустралији и Новом Зеланду прикључити Аргентина тиме ће Куп три нације прерасти у Куп четири нације.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.