МЛАДОСТ САВЛАДАЛА БРК, ЗАГРЕБ ПОРАЖЕН У ЕСТЕРГОМУ

ПРИЗЕМЉИЛИ ЏИВЏАНЕ: отвараџ Малдости Ник Јуришић у продору против Београђана. ФОТО: Роланд Попара
ПРИЗЕМЉИЛИ ЏИВЏАНЕ: отварач Малдости Ник Јуришић у продору против Београђана. ФОТО: Роналд Попара

Првотимци Хрватског академског рагби клуба Младост забележили су победу на старту такмичења у групи Б Балканско – дунавског првенства савладавши Београдски рагби клуб на игралишту крај Саве у Загребу, познатом као Кртичњак  27:10 (10:5). Њихови суграђани и градски ривали нису имали среће на гостовањ у Естергому. Загреб је претрпео пораз од домаћег Витезека 23:17 (11:7) чиме је заокружено прво коло у групи Б регионалог такмичења.

Загрепчани су одлично започели утакмицу против Београдског рагби куба и до краја првог полувремена имали су два есеја на свом конту који су били дело Валиџића и Буљца које је Ник Јуришић транформисао и био прецизан из две казне. У првом периоду игре једине поене за момке из српске престонице постигао је Панчевац у редовима Београђана Александар Недељковић полагањем.

СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА ЗА БРК: Александар Недељковић у продору против Младости. ФОТО: Роналд Попара
СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА ЗА БРК: Александар Недељковић у продору против Младости. ФОТО: Роналд Попара

У наставку поново добар старт Малдости која преко крилног треће линије мелеа Шакића постигао трећи есеј. Ник Јуришић који је захваљујући селектору Хрватске репрезентације Милану Јелавићу провео пар месеци на Новом Зеланду играчки се усавршавајући, опет је био сигуран за додатна два поена у 48. минуту и од тог времена Џивџани су затворили све прилазе свом есеј простору и голу али нису успели да се докопају противничког од полагања капитена момака са Аде Циганлије Александра Ђорђевића четири минута после трансформације Јуришића.

Нажалост, нисмо успели да дођемо до имена већине играча Младости јер је записничар меча Вјећеслав Хољевац пропустио да их упише у званични записник утакмице.

МЛАДОСТ – БРК 27:10 (10:5)

Игралиште крај Саве

Главни судија Чаба Прискин (Мађарска)

Помоћници: Силвио Живановић (Хрватска), Ненад Бофлек (Хрватска)

Делегат: Већеслав Хољевац (Хрватска)

МЛАДОСТ: Булат, Берчић, Грашић, Томић, Буљац, Шакић, Лучић, Валиџић, Михаљ, НикЈуришић, Галић, Иванковић, Оксенхам, Раутек, Иван Шута

Јазвић, Буљановић, Шпољарић, Марковић, Латковић, Бљајић

ЕСЕЈИ: Валиџић (3`), Буљац (31`), Шакић (47`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ник Јуришић (3`, 32`, 48`)

КАЗНЕ: Ник Јуришић (9`, 39`)

БРК: Властимир Сретеновић, Тотић, Бојан Белић, Владо Кушић, Ненад Мичић, Марко Јоксимовић, Александар Мађановић, Златан Садиковић, Дејан Каратрајковски, Андреј Бандука, Бранко Војводић, Александар Ђорђевић, Милан Маринковић, Никола Кајан, Александар Недељковић

Владимир Амбруш, Борис Голубовић

ЕСЕЈИ: Александар Недељковић (35`), Александар Ђорђевић (52`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.