МОМЦИ ИЗ КВИНСЛЕНДА НА ЧЕЛУ СУПЕР 15

СРЕДИЛИ И РИВАЛЕ ИЗ СИДНЕЈА: Квејд Купер салтом прославља есеј против Варатаса.
СРЕДИЛИ И РИВАЛЕ ИЗ СИДНЕЈА: Квејд Купер салтом прославља есеј против Варатаса.

Редси настављају с фантастичним партијама. У највећем аустралијском дербију одиграном у оквиру десетог кола Супер 15 Црвендаћи су на стадиону Санкорп у Брузбејну савладали Њу Саут Велс Варатсе 19:15 (16:9) и тиме се учвтстили на првом месту табеле обзиром на изненађујућу победу 26:18 (15:13) Хајлендерса на гостовању Крусејдерсима. Шампиони Супер рагбија претрпели су и трећи узастопни пораз. Овог пута Булсе из Преторије укротили су рагбисти Вестерн Форса са 26:21 (12:15).

Момци из Квинсленда поново су урадили што ни једна генерација пре њих није успела. Везали су седму победу у низу и то у окршају с највећим ривалима против којих нису осетили сласт победе пуних седам година. Саиграчи Редса омогућили су репрезентативном отварачу Квејду Куперу да укњижи све поене за своју екипу из есеја, трансформације, дроп гола и три казне. И за екипу из Сиднеја само један човек се уписао у листу стрелаца. Куртли Бил био је прецизан из пет казнених удараца.

ИЗНЕНАДИЛИ ИХ ХАЈЛЕНДЕРИ: Зек Гилфорс у продору против Брђана.
ИЗНЕНАДИЛИ ИХ ХАЈЛЕНДЕРИ: Зек Гилфорс у продору против Брђана.

Да Крусејдерси нису исти тим без капитена Ричија Мек Коува, Данијела Картера, Керијана Рида и са Сонијем Билом Вилијамсом на клупи поврдило се у мечу у коме су Крсташи угостили Хајлендерсе на стадиону Трафаглер парк у Нелсону. Гости из Отага без коплекса од пораза 44:13 из петог кола од истог противника на свом терену изузетном пожртвованошћу и без Адама Томпсона и Колина Слејда са два есеја Џејмса Патерсона, једнин Сиаилеа Пиутауа, трансформациом и три казне Тонија Брауна нанели су други пораз у сезони најтрофејнијој екипи најјачег клубског такмичења јужне хемисфере.

Франшиза  која у последње две године није имала премца у Супер рагбију претрпела је и трећи везани пораз у години. После неуспеха у дуелима са Крусејдерсима и Редсима Булси су поклекли у судару са Вестерн Форсом у Перту. Бикови из јужноафричке административне престолнице три пута су имали предност на мечу од шест поена. Међутим, чеврти, пресудни преокрет направио је Камерун Шепард есејем у 67. минуту а Џејмс О` Конор који је промашио трансформацију шестом казном оверио је победу. Све што су могли Преторијанци да ураде у другом полувремену биле су две казне Морнеа Стејна.

ПОНОВО УКРОЋЕНИ: крилни треће линије Булса Девалд Потгитер у акцији против Вестерн Форса.
ПОНОВО УКРОЋЕНИ: крилни треће линије Булса Девалд Потгитер у акцији против Вестерн Форса.

РЕЗУЛТАТИ ДЕСЕТОГ КОЛА СУПЕР 15

БЛУЗС – РЕБЕЛС 40:23 (23:17)

КРУСЕЈДЕРС – ХАЈЛЕНДЕРС 18:26 (13:15)

ВЕСТЕРН ФОРС – БУЛС 26:21 (12:15)

ШАРКС – ХУРЕКЕЈНС 40:24 (13:13)

ЛАЈОНС – ЧИФС 30:34 (13:29)

ЧИТАСИ, СТОРМЕРСИ и БРАМБИСИ били су слободни у десетом колу.

ТАБЕЛА СУПЕР 15 ПОСЛЕ ДЕСЕТОГ КОЛА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.