НАДА И ЉУБЉАНА ОТВАРАЈУ НОКАУТ ФАЗУ БАЛКАНСКО – ДУНАВСКОГ ПРВЕНСТВА

ПЛАКАТ ЗА ПРВИ ЧЕТВРТФИНАЛНИ ДУЕЛ: Нада - Љубљана.
ПЛАКАТ ЗА ПРВИ ЧЕТВРТФИНАЛНИ ДУЕЛ: Нада - Љубљана.

На Старом плацу у Сплиту сутра у 15:30 сати играће се прво четвртфинале Регионалог „Балакнско – дунавског“ првенства у којем ће Нада угостити Љубљану. Рагбисти из града под Марјаном важе за фаворите због чињенице да нико други осим њих није био шампион такмичења формираног 2007. као и због игара приказаних у лигашком делу сезоне што свакако неће заплашити шампионе Словеније у покушају да изненаде и надиграју првака Хрватске.

Ако је судити по припремном периоду Љубљанчани се неће најлепше провести у Сплиту. Протеклог викенда Словенци су на свом терену у пријатељском одмеравању снага претрели пораз од Загреба 26:15 а оно што је додатно потресло екипу су повреде Јовића, Косија, Шубића и Краља који неће моћи сутра да помогну свом клубу у дуелу са Надом.

С друге стране Сплићани нису одиграли ни једну утакмицу пред наставак сезоне али су зато вредно и марљиво два месеца радили у салама и теретанама. Тренери Денис Пуљиз и Анте Блажевић Банов на располагању имају 36 играча који пред својом публиком желе да опрадвају ласкаву титулу добијену од Спортског савеза Сплита као најуспешнији колектив у конкуренцији мушких екипних спортова у години за нама. Оно што је много важније је да сада Нада нема право на грешку ако жели да пети пут за редом одбрани наслов првака Балкана односно да то остане.

Утакмицу ће судити Дејан Штиглић из Србије а помоћници ће му бити Петар Матошић и Марио Драгичевић из Хрватске.

За предстојећи викенд заказани су преостали дуели четврфиналне борбе. У суботу 17. марта у Естергому снаге ће одмерити Витезек и Донау Пиратен из Беча а дан касније у недељу 18. марта Победник ће у Београду дочекати Батаи Булдогоке из Сазхаломбате, односно Загреб Челика из Зенице у хрватској престолници.

ПАРОВИ ЧЕТВРФИНАЛА БАЛКАНСКО – ДУНАВСКОГ ПРВЕНСТВА

10. март:

НАДА – ЉУБЉАНА

17. март:

ВИТЕЗЕК – ДОНАУ ПИРАТЕН

18. март:

ПОБЕДНИК – БАТАИ БУЛДОГОК

ЗАГРЕБ – ЧЕЛИК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.