НАДА НА КОРАК (ПРЕКО ДУНАВА) ДО НОВОГ ФИНАЛА

БЛИЗУ ЈОШ ЈЕДНОГ ФИНАЛА: првотимци Наде у акцији.
БЛИЗУ ЈОШ ЈЕДНОГ ФИНАЛА: првотимци Наде у акцији.

Предстојећа два дана даће одговор на питање ко ће одмерити снаге у мечу за титулу шампиона Балакнско – дунавског првенства. Првог финалисту добићемо данас после сусрета на Старом плацу у Сплиту у којем ће Нада, првак региона и Хрватске, од 16 сати одмерити снаге с дебитантом у такмичењу Донау Пиратен из Беча. У недељу од 15 сати, на терену Фудбалског клуба Жарково у Београду Победнику гостује Загреб.

Од како је 2008. године установљено такмичење клубова из бивше Југославије и околних земаља, Нада на том фронту буквално не зна за пораз. Рагбисти из града под Марајном у походу су на пети наслов шампиона Балкана. Пред последња препрека у одбрани још једне титуле су им Пирати с Дунава а ако Сплићани буду били на нивоу игара које су и до сада приказивали, сугурно ће је прескочити.

У четвртфиналу Нада је декласира Љубљану 83:0 на бившем хајдуковом игралишту. Словенци нису били у поном саставу на том мечу што никако неумањује учинак Далматинаца који су и ове сезоне главни фаворити за освајање трофеја.

Бечлије који су практично били непознаница за овдашње рагби прилике, приступивши ове сезоне проширили балканске оквире такмичења. Добрим партијама у оквиру групе Б у којој су на крају лигашког дела такмичења били први, показали да заслужују место у полуфиналу.

БЕЧЛИЈЕ НА ДЕЛУ. ФОТО: Берислав Рожман.
БЕЧЛИЈЕ НА ДЕЛУ. ФОТО: Берислав Рожман.

Место у полуфиналу изборили су на тако лаком гостовању. У Естергому су после велике борбе савладали Визезек 19:14 прецизним шутевима Јужнафриканца и креатора игре Макса Наваса и полагањем још једног интернационалца у редовима тима из Беча Гордона Чиуа.

Међународна шареликост, односно неоспорни квалитет тих играча и пре свега уиграност Аустријанаца највеће су оружије Пирата са Дунава. Да ли је оно довљно убојито да се заустави шампион Хрватске и Балкана биће познато после данашње битке на Старом плацу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.