НАСТАВЉА СЕ СУПЕР РАГБИ

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ХАЈЛЕНДЕРСА И ЧИФСА: Тим Нанаи Вилијамс бежи Брђанима
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ХАЈЛЕНДЕРСА И ЧИФСА: Тим Нанаи Вилијамс бежи Брђанима

После три недеље паузе проузроковане Тест мечевима средином године, Супер рагби се враћа на сцену. Истини за вољу, овог викенда, 17. у сезони, на терен ће само новозеландске и аустралијске франшизе јер ће Јужна Африка у суботу играти против Шкотске. Одсуство екипа са југа Црног континента сигурно неће у великој мери угрозити интересантност мечева с једне и друге стране Тасманског мора. Нову рунду борбе за титулу најбоље екипе јужне хемисфере сутра ујутро по централоевропском времену отвара дуел Хајлендерса и Чифса у Данидену.

Домаћини су и даље у комбинацији за плеј оф са веома добрим шансама да се докопају нокаут фазе такмичења док две године за редом шампиони Супер рагбија само у домену теорије могу да буду у позицији да одбране титулу.

Други меч првог дана одиграће се у Мелбурну где ће Ребелси укрстити копља са Редсима. Момци из Бризбејна ће бити без кључног дуа Вил ГинијаКвејд Купер што ће у доброј форми Бунтовници сигурно желети да искористе и забележе тријумф.

Први суботњи сусрет ће бити права посластица. Још један новозеландски дерби, овог пута у режији Хурикејнса и Крусејдерса. Крсташима се у тим враћа Данијел Картер и Керијан Рид али ће бити без Ричија Мек Коува. Рагбисти из Крајстчрча ће имати мотив више да савладају Хурикејнсе јер им је франшиза из Велингтона у претходном мечу две екипе однела бодове са Рагби лига парка поразивши их 29:26 у утакмици са које смо Вас директно извештавали.

Одмах после утакмице Хурикејнс – Крусејдерс у Сиднеју ће снаге одмерити Ватараси и Брамбиси. Тим из највећег града Аустралије је на челу Ози конференције где ће желети и да остану после гостовања ривала из главног града земље кенгура. Израел Фолау и екипа су у доброј форми али ће морати да дају максимум не би ли бацили на колена Брамбисе.

Последњи сусрет 17. кола је резервисан за Вестерн Форсе и Блузсе. Екипа са запада Аустралије најпријатније је изненађење сезоне док тим из Окланда муке мучи ове године на гостовањима што додатно умањује пуленима сера Џона Кирвајна шансе за тријумф. Били смо сведоци многих изненађења у Супер рагбију, сасвим је могуће да ће се десити и у суботу једно у Перту.

ПАРОВИ 17. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИФС

РЕБЕЛС – РЕДС

Субота, 28. јун:

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС

ВАРАТАС – БРАМБИС

ВЕСТЕРН ФОРС – БЛУЗС

У 17. колу слободни су: Булси, Лајонси, Стормерси, Читаси и Шаркси

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД 17. КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.