НА ВИДИКУ ПОЛУФИНАЛА

ОСИГУРАЛИ ПЛОФИНАЛЕ: Талонер Сараценса Скалк Бриц у продору против Глостера.
ОСИГУРАЛИ ПЛОФИНАЛЕ: Талонер Сараценса Скалк Бриц у продору против Глостера.

Предпоследње 21. коло Премијершипа разјаснило је ко је обезбедио пласман у плеј офу а једина непознаница коју носи последња рунда је ко ће с ким борити за титулу шампиона Енглеске. Лестер Тајгерси после победе 24:13 (10:6) на гостовању Фалконсима у Њукаслу  и даље су на првом месту табеле и имају бод предности испред Сараценса који су тријумфом 35:12 (15:5) у директном дуелом с пратиоцем удаљили од трећепласираног Глостера на десет бодова разлике. Лондон Ајриш пропустио је последњу шансу да се нађе у полуфиналу и препустио је управо Нортхемптон Сеинтсима који су их савладали са 24:20 (13:6) .

Сарацени су наставили фантастичан низ од девет победа и први пут од 2009. су успели да победе Глостер. Тријумф остварен есејима два Јужноафиканца Скалка Бритса и Ерста Жубера и два Енглеза Мета Стивенсона и Дејвида Стретла утолико је слађи јер је обезбеђена предност домаћег терена у предстојећем дуелу за финале.

ПРОПУСТИЛИ ШАНСУ: Ричард Торп постиже есеј за Ирске избеглице против Светаца.
ПРОПУСТИЛИ ШАНСУ: Ричард Торп постиже есеј за Ирске избеглице против Светаца.

Репрезентативно крило Енглеске Крис Ештон с два полоагања лопте иза гол линије Лондон Ајриша један је од најзаслужнијих за тријумф Светаца на терену стадиона Мадејски у Редингу чиме се Нортхемптон учврстио на четвром месту на табели које води у плеј оф.

Ирске избеглице после заостатка од 23:6 смогле су снаге да се приближе Сеинтсима на свега три разлике есејима Ричарда Торпа и Сеилале Мапасуе које је трансформисао Том Хомер али је отварач гостију Стивен Мајлер четвртом казном оверио полуфинале обзиром да је Нортхемптону довољан и бод из дуела са Лидсом у последњем колу.

ТЕОРЕТСКИ ЈОШ У ИГРИ: Ник Абенденон аријер Бата у продору против Осица.
ТЕОРЕТСКИ ЈОШ У ИГРИ: Ник Абенденон аријер Бата у продору против Осица.

Теоретски Бат који је пред готово 40.000 гледалаца на Твикенхему поразио Лондон Воспсе 43:10 (29:3) је и даље у комбинацији за плеј оф јер ће се до краја првенства два пута састати с Њукаслом оквиру последњег кола и у надокнади одложеног меча десете рунде. Црно-бело-плавима у двомечу с Фалконсима на располагању је десет бодва под условом да у оба сусрета остваре победе уз освојен бонус бод чиме би сменили Сеинтсе са четврте позиције у случају да последњепласирани Лидс слави у Нортхемптону с више од седам разлике што је тешко за очекивати.

РЕЗУЛТАТИ 21. КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

ШАРКС – ЧИФС 24:30 (10:10)

ФАЛКОНС –  ТАЈГЕРС 13:24 (6:10)

АЈРИШ –  СЕИНТС 20:24 (6:13)

ВОСПС – БАТ 10:43 (3:29)

САРАЦЕНС – ГЛОСТЕР 35:12 (15:5)

ЛИДС – ХАРЛЕКВИНС 3:38 (0:15)

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА ПОСЛЕ ПРЕДПОСЛЕДЊЕГ 21. КОЛА

[table “18” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.