НЕПРИСТОЈНИ ГОСТИ ТРЕЋЕГ ДАНА ДРУГОГ КОЛА ИТМ КУПА

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Израел Даг полаже против Отага. ФОТО: Getty Images
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Израел Даг полаже против Отага. ФОТО: Getty Images

У оквиру трећег дана, друге рунде ИТМ купа, односно Првенства провинција Новог Зеланда, одигране су три утакмице у којима гости нису имали милости према домаћинима. У сва три меча победе су однеле гостујуће екипе. Најпре је Ваикато савладао Манавату 28:21 (18:0), после чега је Саутленд био успешнији од Нортланда 27:18 (10:10) да би завесу спустио тријумф Хоукс Беја 39:22 (10:5) против Отага. 

Јунак славља Ваиката у Палмерстон Норту је био Дамијен Мек Кензи. Отварач је постигао 18 од 28 поена Мулоса постигнутим есејем, са две успешно изведе трансформације и три казне.

У окршају провинција са крајњег југа и севера Новог Зеланда, гости ближи Северном полу су савладали северњаке у Фангареиу 27:18. Лима Сопоага који је добио одсуство из редова Ол блекса оверено „дозволом“ Стива Хансена, имао је запажену улогу укњиживши 12 из три претварања и два казнена ударца.

Дефинитвно највећи допринос матичном тиму од десеторице репрезентативаца са дозволом да играју овог викенда за своје провинције је имао Израел Даг. Аријер коме Стив Хансен није давао пуно прилика да се наметне за одлазак на Мондијал током Првенства три нације, је подсетио главног стратега Ол блекса на своје квалитете хет триком у победи Хоукс Беја 39:22 на гостовању Отагу у Данидену.

Коло ће сутра затворити окршај најтофејније провинције Окланда и шампиона Таранакија на стадиону Иден Парк, односно Кантерберија и Каунтис Манукауа у Крајстчрчу на Рагби лига парку одакле ћемо Вас директно и ексклузивно извештавати.

РЕЗУЛТАТ И ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Четвртак, 20. август:

НОРТ ХАРБУР – ВЕЛИНГТОН 0:43 (0:22)

Јуче:

ТАСМАН – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 34:13 (14:3)

Данас:

МАНАВАТУ – ВАИКАТО 21:28 (0:18)

НОРТЛАНД – САУТЛАНД 18:27 (10:10)

ОТАГО – ХОУКС БЕЈ 22:38 (5:10)

Сутра:

ОКЛАНД – ТАРАНАКИ

КАНТЕРБЕРИ – КАУНТИС МАНУКАУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.