НОВА РУНДА ОКРШАЈА ЈУЖЊАКА

ДЕТАЉ СА ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА АРГЕНТИНЕ И АУСТРАЛИЈЕ: Ник Камингс у дуелу са Пумасима
ДЕТАЉ СА ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА АРГЕНТИНЕ И АУСТРАЛИЈЕ: Ник Камингс у контакту са Пумасима

Са прошлонедељне десне, најбоље репрезентације ће се преселити на леву страну јужне хемисфере где ће данас одиграти друго коло Рагби првенства, односно, Првенства четири нације. Рунду ће отворити окршај Јужне Африке и Новог Зеланда у Јоханезбургу док ће се у вечерњим сатима у Мендози састати Аргентинан и Аустралија.

Последње велико такмичење пред Мондијал угавном је показатељ онога шта се може десити и очекивати од селекција са југа на Светском првенству. Наравно, али само ако селекције то желе да покажу. У тиму Јужне Африке наставља се листа повређених, неки заиста то и јесу, за неке се сумња да их Хајнеке Мејер чува за Енглеску.

Исто се може констатовати и за Стива Хансена који је оставио на Новом Зеланду Данијела Картера и Сонија Била Вилијамса, и шансу да дебитује дао Лими Спопаги који је као креатор игре одвео Хајлендерсе до титуле шампиона Супер рагбија и Џејмсу Бродхусту из Хурикејнса.

ОДИГРАЋЕ 140. УТАКМИЦУ ПРОТИВ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Ричи Мек Коув у дуелу са Спрингбоксима
ОДИГРАЋЕ 140. УТАКМИЦУ ПРОТИВ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Ричи Мек Коув у дуелу са Спрингбоксима

Интересантно је да ће у 90. дуелу две репрезентације од којих су Ол блекси славили у 51. сусрету, Спрингбокси у 53 док су три меча завршена без победника, Ричи Мек Коув играти 140. пут у чувеном црном дресу

Можемо ми да претпостављамо шта хоћемо, на стадиону Елис парк нас очекује врхунски рагби јер се ништа мање не може очекивати кад год и где год да се састану Спрингбокси и Ол блекси, тренутно друга и прва селекција са ранг листе Светског рагбија.

Ништа мање интересантно неће бити ни у Мендози. Пумаси су у последњих пар ситуација жестоко намучили Валабисе, а у последњем мечу две стране, одиграном на истом месту где ће се и вечерас састати, терену стадиона Малвинас, Аргентинци су победили Аустралију 21:17, што им је за сада једини тријумф уз такмичењу коме су се прикључили 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.