НОВЕ БИТКЕ ЗА КУП ШЕСТ НАЦИЈА

ШКОТИ И ВЕЛШАНИ ЦИЉАЈУ ПРВУ ПОБЕДУ У ОВОГОДИШЊЕМ КУПУ ШЕСТ НАЦИЈА.
ШКОТИ И ВЕЛШАНИ ЦИЉАЈУ ПРВУ ПОБЕДУ У ОВОГОДИШЊЕМ КУПУ ШЕСТ НАЦИЈА.

Нова узбуђеља за трон Европе доноси друго коло Купа шест нација. У првом мечу првог дана Енглези ће на стадиону Твикнхему у Лондону дочекати Италију док ће непун сат касније Марејфилд у Единбургу бити поприште келтског окршаја Шкота и Велшана. Сутрадан, у недељу реновирани, тачније нови стадион Ленсдаун роуд имаће премијеру у Купу шест нација. На истом месту у Даблину на коме је био најстарији рагби стадион на свету Ирци ће укрстити копља с Французима.

Нема потребе наглашавати да су Енглези пред дуел с Италијанима фаворити. Из досадашњих 16 сусрета Црвене руже имају стропроцентан учинак а 11 од 16 победа остварене су у Купу шест нација. Ипак, Азури су пре годину дана у Риму намучили вицешампиона света који су тешком муком остварили тријумф 17:12.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ЕНГЛЕЗА И ИТАЛИЈАНА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ЕНГЛЕЗА И ИТАЛИЈАНА.

За сутрашњи сусрет с Италијанима селектор домаћих Мартин Џонсон није мењао састав тима у односу на онај који је прошлог петка савладао Велс у Кардифу 26:19. Човек који је као капитен предводио Енглеску 2003. до последњег Грен слема у Купу шест нација а касније те године после финала Мондијала подигао трофеј Вилијама Веба Елиса свестан је напредка противника:

Италијани су прошлог викенда заслужили победу против Ирске. Знају да играју, имали су лопту више у поседу и константно су вршили притисак на противника. Добри су у томе. Уопште нисмо у заблуди да нас сутра очекује лака утакмица – рекао је Мартин Џонсон.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ИТАЛИЈА - ЕНГЛЕСКА: Џејмс Хескел у дуелу с Италијанима.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ИТАЛИЈА - ЕНГЛЕСКА: Џејмс Хескел у дуелу с Италијанима.

Меч на Твикенхему проћи ће у дуелу саиграча из Лестер Тајгерса, Дана Кола и Мартина Кастрођованија. Стубови прве линије шампиона Премијершипа до сада нису имали прике да се супротставе.

Нећемо изаћи на терен с мислима у глави они су Енглеска, они су велики тим и ми смо на Твикенхему. Надамо се да ћемо играти нашу игру и да ћемо дати све од себе па ако су бољи нека буде тако. Никога претерано не уважавамо и идемо сутра на победу – изјавио је Кастрођовани.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ШКОТА И ВЕЛШАНА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ШКОТА И ВЕЛШАНА.

Стадион Марејфилд у главном граду Шкотске биће поприште екипа које су у првом колу претрпеле поразе. Хајлендере је у Паризу савладала Француска 34:21 док су Велшани на свом Миленуијуму изгубили од Енглеза 26:19. Змајеви су из последњих осам утакмица против Шкота седам пута изашли уздигнутих глава. Присталицама домаћих још је у глави слика од пре годину дана када су њихови љубимци у последња три минута меча дозволили Велшанима да постигну два есеја и преотму им победу.

Енди Робинсон, Енглез на клупи Шкота указао је поверење за сутрашњи меч истој петнаесторици као и пре седам дана док је Новозеланђанин Ворен Гетланд уместо Стивена Џонса на место отварача Змајева поставио Џејмса Хука што значи да ће Ли Брн стартовати на позицији аријера.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ИРАЦА И ФРАНЦУЗА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ИРАЦА И ФРАНЦУЗА.

Ирци су под притиском јавности после лоше игре против Италијана у претходном колу када су пораз избегли захваљујући дроп голу Ронана О` Гаре три минута пред крај утакмице. Ипак, можда их амбијент на Лансдаун роуду и ватрена подршка подстакне да пруже бољу игру против Француза који бране Грен слем само под условом да је Ирски савез снизио цене карата у односу на оне за Јесењу турнеју репрезенатција с јужне хемисфере када су трибине новоизграђеног стадиона биле полу празне.

Брајана О` Дрискола који је против Италије постигао 23. есеј у Купу шест нација само један дели од изједначавања рекорда турнира који је 1933. поставио Шкотланђани Иан Смит. Ако је судити по традицији велика је вероватноћа да ће капитен Ираца поентирати и у недељу јер је против Француза до сада шест пута прешао гол линију, највише у односу на остале ривале у Купу шест нација.

НА КОРАК ОД СТИЗАЊА РЕКОРДА ТУРНИРА: Брајан О` Дрискол (десно) капитек Ирске, против оиљених "муштерија".
НА КОРАК ОД СТИЗАЊА РЕКОРДА ТУРНИРА: Брајан О` Дрискол (десно) капитен Ирске, против омиљених "муштерија".

РАСПОРЕД УТАКИЦА ДРУГОГ КОЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

Сутра:                                                                                                                     

ЕНГЛЕСКА – ИТАЛИЈА

ШКОТСКА – ВЕЛС

Недеља, 13. фебруар:

ИРСКА – ФРАНЦУСКА

ТАБЕЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА ПОСЛЕ ПРВОГ КОЛА

[table “27” not found /]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.