НОВИ КИКС СТАД ФРАНСА

ПОНОВО ХАРА ФРАНЦУСКОМ: Фиџијанац Рупени Цауцаунибуца сада у редовима Тулуза вара двојицу играча Кастра.
ПОНОВО ХАРА ФРАНЦУСКОМ: Фиџијанац Рупени Цауцаунибуца сада у редовима Тулуза вара двојицу играча Кастра.

У утакмицама 15. кола француског Првенства одиграним вечерас домаћини су остварили победе осим меча који је одигран у Ла Рошелу где су домаћи ремиририли са Стад Франсом 26:26 (16:16). Расинг Метро тријумфом против Монпељеа 28:16 (20:3) остао је на трећој позицији на табели одмах иза данашњег ривала док се на лидерској учврстио Тулуз савладабши Кастр 23:16 (13:13).

Шампион Европе имао је доста проблема с Кастром, поготово у првом полувремену и почетком другог када су гости у два пута имали вођство највише захваљујући Роману Теулу који је био прецизан из три казне као и после есеја Марка Андруа.

Ипак, полагање капитена репрезентације Француске и Тулуза Терија Дусотуа и успешно претварање Садвида Скреле као и после есеја Максима Мердара у четвртом минуту меча, решило је питање победника.

НЕУХВАТЉИВ: Лет демија Расинга Жерома Фила преко одбране Монпељеа.
НЕУХВАТЉИВ: Лет демија Расинга Жерома Фила преко одбране Монпељеа.

Расинг Метро успео је да уграби и бонус бод против Монпељеа јер је у Француској за то потребно постићи три есеја за разлику од готово свих лига света где се за додатни бод мора четири пута поентирати. Поред италијанског репрезентативца Мирка Бергамаска лопту из гол линије ривала положили си Фиџијанци Сирели Бобо и Алберт Вули Вули.

Навијачи још једног представник Града светлости нису имали разлога за задовољство као присталице Расинга јер је, сада се то слободно може констатовати, посрнули Стад Франс и поред многобројних интернационалних звезда у својим редовима поново разочарао. На гостовању у Ла Рошелу, истоименом клубу који је после година таворења по нижим лигама ове сезоне изборио пласман у елитни Топ 14, извукли су реми дроп голом Жулијана Дупија у 75. минуту.

РЕЗУЛТАТИ 15. КОЛА ТОП 14

ТУЛОН – БИАРИЦ ОЛИМПИК 38:26 (14:16)

ТУЛУЗ – КАСТР 23:16 (13:13)

РАСИНГ МЕТРО – МОНПЕЉЕ 28:16 (20:3)

ЛА РОШЕЛ – СТАД ФРАНС 26:26 (16:16)

ПЕРПИЊАН – БРИВ 23:16 (10:0)

АЖЕН – БАЈОН 21:3 (9:0)

КЛЕРМОН – БУРГОЊ 34:9 (20:6)

ТАБЕЛА ТОП 14 ПОСЛЕ 15. КОЛА

[table “20” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.