НОВИ ШАМАР ВЕЛИНГТОНУ

СЛАВИЛИ У ПРЕСТОНИЦИ: рагбисти Тасмана у продору против Лајонса
СЛАВИЛИ У ПРЕСТОНИЦИ: рагбисти Тасмана у продору против Лајонса

У последњој утакмици, последњег, петог дана шестог кола Првенства провинција Новог Зеланда, прошлогодишњи финалиста је доживео ново понижење. У главном граду Аотеарое Тасман је савладао Велингтон 42:20 (21:6), док је мечу данас раније одиграном у Данидену, Отаго је нанео убедљив пораз Ваикату разбивши га 38:7 (20:7)

Нова брука пршти по престоници светских шампиона. Рагбисти Велингтона који се сврставају поред Окланда и у последњих шест година неприкосновених момака Кантерберија, међу фаворите, ни у шестој утакмици нове сезоне нису успели да забележе победу.

Дебакл више боли јер је претрпљен на домаћем терену и то од екипе која се лане такмичила у Чемпионшипу док су Лајонси играли финале Премијершипа за титулу шампиона.

Велингтон је у првих 40 минута постигао поене из свега два казенонг ударца Сајмона Рипије док су гости из Нелсона укњижили два есеја, три казне и трансформацију. Разлика је у наставку увећана са још три полагања Макоса, а потпуни дебакл делимично је избегнут полагањем резервног талонера Ерика Сионеа и претварањем Вилија Рипие.

Отаго је успео да се оправи од прошлонедељног пораза у Непиру од Хоукс Беја у покушају преузимања Ренфурли Шилда на свом терену стадиона Форсајт Бар у Данидену савлада лагано момке Ваиката.

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ ШЕСТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Среда:

САУТЛЕНД – ТАСМАН 14:38 (7:24)

Четвртак:

НОРТЛАНД – ТАРАНАКИ 20:31 (7:11)

Петак:

КАУНТИС МАНУКАУ – КАНТЕРБЕРИ 20:28 (6:20)

Јуче:

ХОУКС БЕЈ – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 36:14 (17:3)

ОКЛАНД – НОРТ ХАРБУР 32:7 (17:0)

МАНАВАТУ – САУТЛЕНД  41:20 (24:13)

Данас:

ОТАГО – ВАИКАТО 38:7 (20:7)

ВЕЛИНГТОН – ТАСМАН 20:42 (6:21)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.