НОВОЗЕЛАНЂАНИ И ТРЕЋИ ПУТ ОВЕ ГОДИНЕ ПОРАЗИЛИ ОЗИЈЕ

НАЈЕФИКАСНИЈИ У РЕДОВИМА ПОБЕДНИКА: Ерон Круден, стрелац 23 поена за домаћине пред полагање
НАЈЕФИКАСНИЈИ У РЕДОВИМА ПОБЕДНИКА: Ерон Круден, стрелац 23 поена за домаћине пред полагање

И у трећем Бледослоу куп мечу, одиграном пред пуним трибинама стадиона Форсајт Бар у Данедину, Нови Зеланд је у одличној утакмици на којој је потигнуто 74 поена, и трећи пут ове сезоне поразио Аустралију. Ол блекси су главни део посла одрадили и првом полувремену када су стекли предност 30:19 чиме су могли да приуште себи луксуз опуштања у другом делу сусрета које је припао Валибисима. Ипак, момци у црном нису дозволили љутим ривалима да направе изненађење остваривши тријумф 41:33.

ДИРЕКТНО ИЗ ДАНИДЕНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ ДАНИДЕНА: Јован Бајић

Готово одмах после вођства Аустралије остварене из казненог шута Квејда Купера домаћини су направили преокрет полагањем Џулијена Савее. У класичном одигравању лопте до крила, хитроноги првотимац Хурикејнса је положио. Ерон Круден који се из првог ударца на год из казне обрукао јер је био катастрофалан, искупио се после полагања Савее јер је био прцизан из трансформације са саме аут линије а нешто касније и из две казне.

Одлична акција Ол блекса и којој је Ерон Куред угледао и пронашао шутем Џулијена Савеу изродила је други есеј домаћина. Лево крило Ол блекса успело је да ухвати лопту и ако је било под притиском противника, направи пар метра ка гол линији и проиграо Израела Дага. Аријер је освојио добар део терена пре него што је у тренутку када су га обарали офлудом проследио лопту до Сема Кејна.

Крилни треће линије који је јучерашњом повредом Ричарда Мек Коува добио шансу да стартује утакмицу, неометано се бацио у есеј простор а Ерон Еруден који је и започео акцију фантастичним прегледом игре и проналажењем Џулијена Савее, био прецизан за додатна два поена.

ДЕТАЉ С МЕЧА У ДАНИДЕНУ: Квејд Купер у дуелу са Ма` аом Нонуом
ДЕТАЉ С МЕЧА У ДАНИДЕНУ: Квејд Купер у дуелу са Ма` аом Нонуом

У већ следећем обећавајућем нападу, отварач Чифса који је своје место у међу 15 играча коју су започели меч зарадио поред одличних игара у Супер рагбију и повредом Данијела Картера, уписао се у листу стрелаца полагањем из још једне одличне акције Ол блекса.

Два пута су раширили игру с једне на другу страну терена. Када су је вратили на десни део игралишта, имали су играча више, школиски искористили сигуацију а Лиам Месам је пасом на унутра проиграо Крудена који је трансформисао сопствено полагање.

У следећем нападу, Аустралија је успела да постигне први есеј брзо развивши акцију по левој страни игралишка у смеру у коме су нападали. Егзекутор за Валабисе је био Адам Ешли Купер чији је есеј претворио Квејд Купер. Отварач Валабиса је на сваки есеј Ол блекса одговарао сигурним ударцем из казне чиме је донекле одржао госте у мечу.

КАПИТЕНСКИ: Керијан Рид у продору против Валабиса
КАПИТЕНСКИ: Керијан Рид у продору против Валабиса

После казненог ударца Ерона Крудена, Валабиси су поново поентирали али не акцијом коју су сами створили већ грешком Новог Зеланда. У покушају приликом пада да дода лопту пас Џулијена Савее је пресекао Тевита Куридрани и испринтао готово до самог есеј простора где је коначно био заустављен. Међутим, Мет Томуа му је био у пордшци, стигао на време да покупи офлоуд од другог центра и постигне други есеј за госте.

Једино полагање Ол блекса у другом полувремену било је дело Керијана Рида који је одсуству Ричарда Мек Коува поново имао и капитенске дужности. Оне шутерске је од Ерона Крудена преузео је Бауден Барет који га је и заменио у 60. и девет минута касније се уписао у листу стрелаца из трансформације.  Учинило се да су тиме Ол блекси оверили тријумф али последњу реч на мечу имали су Валабиси.

Треће полагање за момке у златно – зеленим дресовима било је дело Тевите Куридрнија. Својим 18. поеном из треће трансформције Квејд Купер је учинио пораз подношљивијим.

НОВИ ЗЕЛАНД – АУСТРАЛИЈА 41:33 (30:19)

Стадион Форсат

Гледалаца: 28.973

Главни судија: Крег Жубер (Јужна Африка)

Помоћници: Јако Пајпер (Јужна Африка), Стјуарт Бери (Јужна Африка)

Судија у ТВ студију: Вини Мунро (Нови Зеланд)

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вукок, Кевин Меаламу, Чарли Фаумуина, Џереми Траш, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Сем Мек Кејн, Керијан Рид, Ерон Смит, Ерон Круден, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Бен Смит, Кори Џејн, Израел Даг

Ден Кол, Вајак Крокет, Бен Френкс, Броди Реталик, Сем Кејн, Тавера Кер Барлоу, Бауден Барет, Том Тејлор

ЕСЕЈИ: Џулијен Савеа (9`), Сем Кејн (30`), Ерон Круден (37`), Керијан Рид (54`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ерон Куден (11`, 31`, 38`)

КАЗНЕ: Ерон Круден (18`, 23`, 35`, 44`), Бауден Барет (70`)

АУСТРАЛИЈА: Џејмс Слипер, Стивен Мур, Бен Александер, Роб Симонс, Џејмс Хорви, Бен Мувен, Мајкл Хурер, Бен Мек Каламан, Вил Гинија, Квејд Купер, Питер Бетхам, Мет Тоома, Тевита Куридрани, Адам Ешли Купер, Израел Фолау

Саиа Фаинга` а, Бен Робинсон, Секопе Кепу, Сителики Тимани, Дејв Денис, Ник Вајт, Мајк Харис, Бернатд Фоли

ЕСЕЈИ: Адам Ешли Купер (39`), Мет Томуа (48`), Тевита Куридрани (77`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Квејд Купер (40`, 49`, 78`)

КАЗНЕ: Квејд Купер (4`, 25`,33`)

ДРОП ГОЛОВИ: Квејд Купер (16`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.