НОВОЗЕЛАНЂАНКЕ ОСВОЈИЛЕ ТЕСТ СЕРИЈУ

ТРИЈУМФОМ И У ДРУГОМ ТЕСТУ ОСВОЈИЛЕ СЕРИЈУ: Новозеланђанке
ТРИЈУМФОМ И У ДРУГОМ ТЕСТУ ОСВОЈИЛЕ СЕРИЈУ: Новозеланђанке

Тријумфом и у другом окршају са Енглесињама девојке са Аотеарое су решиле питање освајачица тест серије без обзира што је остао још један сусрет да се одигра. Победу 14:9 (0:6) Новозеланђакама у 1001. утакмици донела је Селисиа Виниата есејем у последњим тренуцима меча у којем домаћице све до 70. минута нису успеле да пробију одбрану гошћи.

Енглескиње које су направиле десет измена у односу на први дуел, паром казни Кети Мек Лејн су имале вођство 6:0 на полувремену и до пред сам крај када је преокрет направила Кели Брејзер трансформацијом после полагања Порите Вудман. Међутим, нову предност девојкама у белом је још једним казненим ударцем донела Мек Лејнова 90 секунди пред последњи звиждук судије и учинило се да ће Енглеска изједначити у серији.

ТРЕНУТАК ОДЛУЧУЈУЋЕГ ПРЕОКРЕТА: Селиса Виниата бежи одбрани Енглеске пред постизање победоносног есеја
ТРЕНУТАК ОДЛУЧУЈУЋЕГ ПРЕОКРЕТА: Селиса Виниата бежи одбрани Енглеске пред постизање победоносног есеја

Ипак, Блек фернси нису клонуле духом нити игром. У одличној акцији и комбинацији започетој у сопствених 22. метара Амирија Рул је дугачким пасом проиграла Пориту Вудман која је проследила лопту до Сесилије Виниате а крило испринтало до есеј простора и положило. Кели Брејзер је била сигурна и из друге трансформације за оверу победе 14:9.

Последњи тест меч у серији која је већ припала светским шампионкама играће се у суботу у Пукекохи где ће гошће имати прилику да забележе прву победу на тлу Новог Зеланда још од гостовања 2001. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.