НОНУ ИПАК ОСТАЈЕ ОЛ БЛЕК

И ДАЉЕ ЧЕМО ГА ВИЂАТИ У ЧУВЕНОМ ЦРНОМ ДРЕСУ: Маа Нону (с лоптом) у продору.
И ДАЉЕ ЋЕМО ГА ВИЂАТИ У ЧУВЕНОМ ЦРНОМ ДРЕСУ: Ма` а Нону (с лоптом) у продору.

Доскорашњи првотимац Хурекејнса Ма` а Нону чији је наставак играња за Ол блексе био под знаком питања обзиром да челници франшзе Супер рагбија из Велингтона нису желели да наставе сарадњу, ипак ће остати у домовини с изуетком кратког боравка у Јапану. Рагби савез Новог Зеланда склопио је двогодишњи уговор с центром а на исти временски период Нонуа су ангажовали Блузси који ће у сутра играти полуфинале најјачег клубског такмичење јужне хемсфере против Редса у Бризбејну.

ИСПЛИВАО ИЗ ПРОБЛЕМА: Ма`а Нону.
ИСПЛИВАО ИЗ ПРОБЛЕМА

После отказа због не слагања с тренером франшизе из града у коме је рођен и где је провео сву своју досадашњу кариреру чинило се да ће се Ма` а Нону опростити и од репрезентације Новог Зеланда обзиром да је потписао уговор са Рико Блек Ремсима из јапанске Топ лиге. Међутим, челници РСНЗ допустили су двадесетдеветогодишњаку да на кратко напусти земљу и заигра у Јапану до почетка следеће сезоне Супер 15 рагбија када ће се прикључти Плавцима за такмичарску 2012. и 2013. годину.

Ма` а Нону је дебитовао у Хурекејнсима 2002. године за које је одиграо 110 утакмица. Човека од 182 центиметера и 110 килограма главни стратег Ол блекса Грахам Хенри је 2005. описивао као најбољег играча за пробијање противничких редова у историји игре и упоређивао га са Таном Умагом јер је у њему видео наследника легендарног капитена Новог Зеланда али га није уврстио у селекцију за Светско првенство пре четири године.

Центар који се подједнако добро сналазио и на позицији крила после изузећа за Мондијал у Француској премишљао се да пређе у рагби лигу. Ипак Нону се одлучио да остане у „петнаестици“ и годину дана касније је поново зарадио црни дрес са сребрном папарати на грудима у коме је одиграо 56 утакмица и постигао 17 есеја.

ОСТАО НА РАСПОЛАГАЊУ ГРАХАМУ ХЕНРИЈУ: Маа Нону гази преко Енглеза.
ОСТАО НА РАСПОЛАГАЊУ ГРАХАМУ ХЕНРИЈУ: Маа Нону гази преко Енглеза.

Ма` а Нону се прикључио групи Ол блекса који су продужили уговоре са матичним савезом. На верност Новом Зеланду и после Светског првенства упркос многим примамљивим и луксузним понудама из Европе пре Нонуа зарекли су се капитен Ричи Мек Коув, креатор игре Данијел Картер, талонери Кевин Миаламу, Кори Флин, Хикавера Елиот, стубови Тони Вудкок, Бен Френкс, Вајат Крокет, играчи друге линије мелеа Али Вилијамс, Ентони Борић, Том Донели, Семјуел Вајтлок, трећелинијаши Кериан Рид, Џером Кеино, Данијел Брејд, Лиам Месам, Виктор Вито као и играчи дијагонале Џими Ковен, Алби Метјусон, Колин Слејд, Конрад Смит, Бенсон Стенли, Бен Смит, Израел Даг и Ерон Круден.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.