НОНУ СЕ ВРАЋА ПЛАВЦИМА

У НОВОМ - СТАРОМ РУХУ: Ма` а Нону у дресу Блузса
У НОВОМ - СТАРОМ РУХУ: Ма` а Нону у дресу Блузса

Један од најбољих центара данашњице остаће на Новом Зеланду. Ма` а Нону који је у последње три године променио три Супер рагби франшизе и провео шест месеци у Јапану, данас је потписао двогодиши уговор са Блузсима чиме ће се вратити у главни град Аотеарое али оно што је много битније, биће на располагању Ол блексима за одбрану титуле светских шампиона у Енглеској 2015.

Ma` a Нону је започео каријеру као професионални рагби играч пре 12 година у Велингтону где је и рођен 21. маја 1982. Одиграо је 85 мечева за момке у црним дресовима и 133 Супер рагби утакмица, највише за Хурикејнсе које је напустио на крају сезоне а пред Светско првенство 2011. Следећих 6 месеци је провео у Јапану изграјући за Блек Ремсе а по повратку на Нови Зеланд 2012. бранио је боје Блузса. Није био задовољан, напустио је Окланд и преселио се у Даниден ове године. У Хајлендерсима му нису цветале руже. Обзиром да до сад није имао понуду ни од једне Киви франшизе почеле су шпекулације да ће су упутити пут Француске.

Међутим, Џон Кирвајн главни страег Плаваца из Окланда је одлучио да превазиђе несугласице које је имао да Нонуом, иначе играчем с репутацијом лошег момка новозеландскох рагбија, и поразговара са центром Ол блекса. Разговори су ородили плодом који је резултирао двогодишњим уговором. Обе стране нису криле задовољство постигнутим договором и повратком Ма` ае Нонуа у редове Блузса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.