ОБЕЛОДАЊЕНИ ПАРОВИ НОКАУТ ФАЗЕ СУПЕР РАГБИЈА

ТРОФЕЈ НАМЕЊЕН ШАМПИОНИ СУПЕР РАГБИЈА
ТРОФЕЈ НАМЕЊЕН ШАМПИОНИ СУПЕР РАГБИЈА

После 18 кола жестоких борби у најјачем такмичењу клубова јужне хемисфере које је протеклог викенда у последњем колу кулминирало, дало је учеснике плеј офа Супер рагбија. Наставак трке за шампионски трон наставиће Стормерси, Чифси, Редси, Крусејдерси, Булси и Шаркси.

Франшиза из Кејп Тауна, водећа у Јужноафричкој конференцији, захваљујући поразу Чифса у последњем колу завршила је на првом месту у генералном пласману. Стормерси и Поглавице из региона Ваикато, као два првопласирана тима биће слободни у првој недељи плеј офа и имаће предност домаћег терена у полуфиналу.

Редси су свакако највише профитирали у полседњем колу. Претила им је елиминација и снови навијача из Бризбејна о одбрани титуле би пропали. Међутим, Брамбиси који су били на првом месту у Аустралиској конференцији не само да нису оверили Ози круну, него нису успели да извуку ни бонус бод у неуспеху против Блузса за пораз од седам и мање поена разлике што их је коштало уласка у нокаут фазу и Редсима широм отворило на врата ка плеј офу.

Црвендаћи су то оберучке искористили узевши бонус бод тријумфом у дербију против Варатаса чиме су освојили Аустралијску конференцију и заузели треће место у генералном пласману чиме ће одбрану титуле шамиона Супер рагбија започети у четвртфиналу на свом терену Ленг парка у Бризбејну.

Крусејдерси су обезбедили поход на осми наслов шампиона заузимањем четвртог места тријумфом 38:24 (32:3) у дуелу са Вестерн Форсима и они ће у четврфиналу имати предност домаћег терена.

Хурикејнсе су претекли и Шаркси и Булси победама уз бонус бод у последњој рунди лигашког дела сезоне чиме Јужна Афркиа може једина да се похвали да има три представника у плеј офу.

За екипе од другог до шестог места нема одмора. Нокаоут фаза почиње већ следећег викенда.

УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФА СУПЕР РАГБИЈА

Субота 21. јул:

КРУСЕЈДЕРС – БУЛС, Рагби лиг парк, Крајстчрч

РЕДС  – ШАРКС, Ленг парк, Бризбејн

ПОЛУФИНАЛА

27 – 29 јул

СТОРМЕРС –екипа из четврфинала слабије пласирана на крају сезоне

ЧИФС – екипа из четвртфинала боље пласирана на крају сезоне

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.