ОБЕЛОДАЊЕНО 30 ОЛ БЛКСА ЗА МОНДИЈАЛ

ГРАХАМ ХЕНРИ: Ваљда сам направио добар избор.
ГРАХАМ ХЕНРИ: Ваљда сам направио добар избор.

Шеф стручног штаба Новог Зеланда изнео је у јавност тим с којим ће за нешто више од две недеље покушати да на домаћем терену освоји титулу светског шампиона. Међу 30 играча за које Грахам Хенри сматра да ће 23. октобра подићи трофеј Вилијам Веб Елис 16 их је из мелеа и 14 из дијагонале и заједно имају 1.133 утакмица што их чини најискуснијиом екипом Ол блекса икада окупљеном.

Вероватно је велико разочарање изостанак Гозее Гира који је прошле године после Новембарске турнеје проглашен за најбоље крило света. Међу тридесеторицом нема ни ветерана Јосеватеа Рокококоа, Ситивенија Сививатуа ни Лијама Месама који је блистао протекле суботе у Јужној Африци на чије је место упао Виктор Вито. Можда је изненађење и позив у репрезентацију Колина Слејда који је у поразу од Спрингбокса можда био најслабија карика.

КО БИ ДРУГИ ВОДИ ОЛ БЛЕКСЕ: Ричи Мек Коув (у средини) предводи хаку.
КО БИ ДРУГИ ВОДИ ОЛ БЛЕКСЕ: Ричи Мек Коув (у средини) предводи хаку.

Срећник је играч друге линије Блузса, сасвим очигледно пореклом с простора бивше Југославије. Ентони Борићу је Грахам Хенри и поред девет недеље не играња проузрокованих повредом стопала задобијене у плеј офу Супер 15, указао поверење и упутио позив. Нараво, капитен ће бити као и до сад Ричи Мек Коув.

Човек који је до професионализације рагбија 1996. године најпре радио као професор географије и физичког васпотања а касније и као директор, за можда највећи изазов икада постављен пред Ол блексе обзиром на екстремни притисак јавности и чињенице да ће се Светско првенство играти управо на Новом Зеланду, одабрао је следеће играче: Корија Флина, Ендруа Хора, Кевина Миаламуа, Џона Афоу, Бена Френкса, Овена Френкса, Тонија Вудкока, Ентонија Борића, Бреда Торна, Семјуела Вајтлока, Алија Вилијамса, Џерома Кеина, Ричија Мек Коува, Керијана Рида, Адама Томсона, Виктора Витоа (меле), Џимија Ковена, Ендија Елиса, Пирија Випуа, Данијела Картера, Колина Слејда, Ричарда Кахуиа, Маеу Нонуа, Конрада Смита, Сонија Била Вилијамса, Израела Дага, Зека Гилфорда, Корија Џејна, Милса Мулиаину и Исаиу Тоеаву.

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.