ОДРЕЂЕНЕ ГРУПЕ И ПАРОВИ ЗА СЕДМИЦУ У ДУБАЈИУ

БРАНЕ ТРОФЕЈ У ДУБАИЈУ: седмичари Новог Зеланда. ФОТО: Светски Рагби

Светски рагби је објавио групе и распоред утакмица за први турнир нове сезоне Светске серије рагбија седам који ће се од 5. до 7. децембра одиграти у Дубаји у мушкој и женској конкуренцији, и један је од шест те врсте, односно врхунских скупова седмичара где се такмичење заједно одиграва и код дама и код припадника јачег пола.

Посебну драж овогодишњем турниру даје чињеница да ће се почетком децембра у Емиратима обележити пола века од како се игра рагби седам. Сада већ давне 1970. екипа Стафордширске регименте је освојила први турнир.

Међутим, оно што је можда много важније је да се ова сезона Светске серије рагбија седам играо и као квалификације за Олимпијске игре у Токију 2020.

Што се тиче дама које су већ започеле такмичење пре две недеље у Колораду где је домаћа селекција изборила пехар, Новозеланђанке бране и титулу освојену лане не само у Дубаију него и у целокупној серији. У конкуренцији мушкараца Ол блекси намеравају да понове освоје трофеј и прошле године у Емиратима а Фиџијанци наслов шампиона у генералном пласману.

ГРУПЕ У МУШКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

Група А
ФИЏИ, ФРАНЦУСКА, АРГЕНТИНА, ЈАПАН

Група Б
АУСТРАЛИЈА, ИРСКА, САД, ШКОТСКА

Група Ц
НОВИ ЗЕЛАНД, САМОА, КАНАДА, ВЕЛС

Група Д
ЈУЖНА АФРИКА, ЕНГЛЕСКА, ШПАНИЈА, КЕНИЈА

ГРУПЕ У ЖЕНСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

Група А
БРАЗИЛ, РУСИЈА, КАНАДА, САД

Група Б
АУСТРАЛИЈА, ИРСКА, ФИЏИ, ШПАНИЈА

Група Ц
ЕНГЛЕСКА, НОВИ ЗЕЛАНД, ЈАПАН, ФРАНЦУСКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.