ОЛ БЛЕКСИ НЕ МЕЊАЈУ НИШТА ЗА ФИНАЛЕ МОНДИЈАЛА

БЕЗ ПРОМЕНА У ТИМУ ЗА ФИНАЛЕ: Новозеланђани изводе Хаку. ФОТО: AFP/Getty Images
БЕЗ ПРОМЕНА У ТИМУ ЗА ФИНАЛЕ: Новозеланђани изводе Хаку. ФОТО: AFP/Getty Images

Колико Стивен Хансен и његови сарадници имају поверење у тим који је савладао Јужну Африку и изборио финале Светског купа, најбоље осликава чињеница да су за меч за одбрану титуле против Аустралије именовали идентичних 23 играча. Једини пут када су Новозеланђани учинили исто у мондијалским оквирима десило се пре четири године такође после тријумфа у полуфиналу, тада против Валабиса.

Главни стратег Ол блекса је приликом именовања тима за финале Светског купа протв Озија изјавио:

Заиста смо до сада уживали у односима са домаћинима широм Енглеске и Велса као и са нашим навијачима који су нас пратили и са онима који су остали на Новом Зеланду. Ми смо дошли на Светски куп да се боримо за пехар. У нашим главама никад нисмо били браниоцу трофеја. Знали смо да ћемо морати да се изборимо за пролазак кроз турнир и веома смо задовољни што смо постали први тим Ол блекса који се пласирао у финале светског купа који се играо у Уједињеном Краљевству. Ипак, као и увек, наш главни циљ је да освојимо турнир и тачно смо где смо желели да будемо да би смо то и остварили – рекао је Стив Хансен окупљеним новинарима у хотелу Пенихил парк у Бангшоту југозападном предграђу Лондона.

Чак 14 играча ће у суботу на Твикенхему имати прилику да поново постане шампион света, односно да одбрани титулу. То су капитен Ричи Мек Коув, Кевин Меаламу, браћа Бен и Овен Френкс, Семјуел Вајтлок, Џером Кеино, Керијан Рид, Виктор Вито, Данијел Картер, Колин Слејд, Ма` а Нону, Конрад Смит, Сони Бил Вилијамс и Тони Вудкок за кога је нажалост због повреде Мондијал већ готов.

Тим Новог Зеланда за меч финала Светског купа против Аустралије:

Луис Муди, Ден Колс, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Џерон Кеино, Ричард Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смит, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Конрад Смит, Нехе Миленр Скудер, Бен Смит

Кевин Меаламу, Бен Френкс, Чарли Фаумуина, Виктор Вито, Сем Кејн, Тавера Кер Барлоу, Бауден Барет, Сони Бил Вилијамс


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.