ОТАГО БОЉИ У ДЕРБИЈУ ЈУГА, И СУТРАШЊЕ УТАКМИЦЕ НА РАГБИ ОЗОНУ

ДОБИЛИ ДЕРБИ ПОСЛЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ: Рагбисти Отага у акцији против Саутленда.
ДОБИЛИ ДЕРБИ ПОСЛЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ: Рагбисти Отага у акцији против Саутленда.

У дербију Чемпионшипа и југа Аотеарое који сте могли уживо да гледате на нашој страници Отаго је као гост савладао Саутленд 15:10 (9:7) на стадиону Рагби парк у Иверкаргилу чиме је почело пето коло Првенства провинција Новог Зеланда. Сутра од 8 сати бићете у прилици директно да пратите окршај Таранакија и Хоукс Беја, екипа из Премијершипа који ће се поред првенствених бодова играти и за Ренфурли шилд.

Гости из Данедина успели су да одоле нападима домаћина и да победу 9:0 са три казне Хејдена Паркера пре него што је Саутленд смањио предност ривала пред одлазак на одмор есејем Нејтана Хоаие који је покупио грабер шут и положио а Марти Мекензи успешно извео трансформацију после пар промашених казни с великих даљина.

У наставку киша која је све јаче падала спречила је играче оба тима да прикажу у пуном сјају сво своје умеће што је свело игру и поене на плећа шутера. Хејден Паркер је четвртом казном повисио вођство Отага на пет разлике али је Мекензи на исти начин вратио на свега два. Оверу тријумфа плаво – жутима, прву у окршајима са Саутлендом од 2008. године, донео је Питер Брин два минута пред крај меча за коначних 15:10.

ВЛАСНИЦИ РЕНФУРЛИ ШИЛДА: Рагбисти Таранакија.
ВЛАСНИЦИ РЕНФУРЛИ ШИЛДА: Рагбисти Таранакија с трофејем.

Рагбисти Таранакија поново ће морати да бране Ренфурли шилд који су преузели од Саутленда у претпоследњем колу прошле сезоне и већ га успешно одбранили у претходној рунди победивши изазиваче, момке Тасмана 49:40. Сутра ујутру ривал за бодове у Премијершипу биће им Хоукс Беј који ће покушати да им узме и шилд, односно Лог о` вуд. Утакмицу ћете моћи да пратите на нашој страници од 8 сати као и сусрет Каунтис Манукауа и Беј оф Плентија који следи одмах по завршетку меча Таранаки – Хоукс Беј.

Субота је резервисана за окршаје великана новозеландског рагбија. Окланд ће на стадиону Иден парк одмерити снаге с Ваикатом који је дао шампиона Супер рагбија а после меча у највећем граду земље светских првака Кантербери дочекује Велингтон.

ПАРОВИ ПЕТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Данас:

САУТЛЕНД – ОТАГО 10:15 (7:9)

Сутра:

ТАРАНАКИ – ХОУКС БЕЈ

КАУНТИС МАНУКАУ – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ

Субота, 8. Септембра:

ОКЛАНД – ВАИКАТО

КАНТЕРБЕРИ – ВЕЛИНГТОН

Недеља, 9. септембар:

МАНАВАТУ – ТАСМАН

НОРТЛАНД – НОРТ ХАРБУР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.