О` КОНОР ПОТОПИО НОВИ ЗЕЛАНД

ЕСЕЈ ЗА ИЗЈЕДНАЧЕЊЕ: Џејмс О` Конор полаже лопту за поравнање
ЕСЕЈ ЗА ИЗЈЕДНАЧЕЊЕ: Џејмс О` Конор полаже лопту за поравнање

У последњем, четвртом мечу Бледислоу купа одиграног данас на стадиону Со Кон По у Хонг Конгу чиме је званично почела Јесења турнеја јужњака по северној хемисфери победу Аустралији 26:24 у окршају с Новим Зеландом донео је млади Џејмс О` Конор. Универзалац у дијагонали Валабиса по истеку 80. минута трансформацијом сопственог есеја после десет узастопних пораза од Ол блекса донео је славље Озијима.

Без обзира што утакмица није имала такмичарски значај јер су Ол блекси освојили трофеј који од 1931. године носи име по гувернеру Новог Зеланда и донатору пехара, обе екипе су ушле у сусрет веома мотивисане. Аустралија је била решена да прекине двогодишњи пост у дуелима с транстасманским комшијама а Новозеланђани одлучни у намери да наставе серију.

С друге стране до Светског првенства на Новом Зеланду остало је мање од годину дана. Селектор Кивија Грахам Хенри и Кенгура Роби Динс пробају разне комбинације не би ли већ сад пронашли одговарајућу формулу за Мондијал а играчи користе сваку прилику да им се наметну.

ПРВЕНАЦ НА МЕЧУ: Квејд Купер постиже први есеј на сусрету
ПРВЕНАЦ НА МЕЧУ: Квејд Купер постиже први есеј на сусрету

Као и претходна три сусрета две репрезентације одиграних у оквиру Купа три нације рагбисти у златним дресовима први су дошли предности. За вођство од 12:0 били су одговорни Квејд Купер и Адам Ешли Купер који су пронашли рупе у одбрани и положили лопту у противнички есеј простор. Мет Гито погодио је једну од две трансформације.

Одговор Ол блекса био је муњевит и страховит. За свега пет минута направили су преокрет поентирањем Џимија Ковена и Кори Џејна која је претворио Данијел Картер. До одласка на одмор отварач Новог Зеланда био је прецизан и из казне за 17:12.

ДУЕЛ ЏЕРОМА КЕИНА (с лоптом) И ВИЛА ГИНИЈЕ
ДУЕЛ ЏЕРОМА КЕИНА (с лоптом) И ВИЛА ГИНИЈЕ

У другом полувремена момци у црном поново су водили главну реч на терену. Одлучујући продор по десној страни направио је Ричи Мек Коу. Изузетно лоша реакција одбране Аустралије, највише Квејда Купера који је имао у рукама капитена Новог Зеланда омогућила је стварање вишка на левом делу игралишта. Ситуацију један на један с талонером Стивеном Муром Маа Нону решио је без проблема и постигао трећи есеј а после претварања Картера Кивији су имали предност од 12 поена разлике.

Полагање Друа Мичела у 60. минуту и трансформација Џејмса О Конора вратиле су наду присталицама Валабиса да ће после две године поново бити сведоци победе против Ол блекса.

СЛАВЉЕ ПОСЛЕ ТРАНСФОРМАЦИЈЕ О` КОНОРА
СЛАВЉЕ ПОСЛЕ ТРАНСФОРМАЦИЈЕ О` КОНОРА

Жеље у стварност претворио им је управо универзалац у дијагонали Кенгура који је за ову прилику био на позицији крила. Страховиту иницијативу у последњих 5 минута сурета материјализовао је О Конор поентирањем за изједначење у судијској надокнади. Да зна да се носи са огромним притиском двадесетогодишњак је демострирао погодивши претварање за додатна два поена чиме је Аустралија у драматичној завршници остварила тријумф 26:24.

Имали су Ол блекси прилику и да остану не поражени. У јеку офанзиве Валабиса, петнаестак секунди до звука сирене Новозеланђани су украли лопт ривалу. Међутим, несмотрен потез Стивена Доналда који уместо да је оставио лопту играчима мелеа да направе фазу и потроше последње тренутке меча шутнуо лопту у поље Аустралије где ју је дочекао Куртли Бил и започео напад за есеј Џејмса О` Конора. Доналд који је у 60. минуту заменио Данијела Каретра прив вођству Новог Зеланда 24:12 20 поред аута у кључном моменту сусрета промашио је и две казне.

У четвртој утакмици Бледислоу купа која се по традицији игра на тлу Азије у тим Аустралије после вишемесечног одсуства због повреде вратио се Бен Александер.

Капитен Новог Зеланда Ричи Мек Коу одиграо је 90. утакмицу у црном дресу и требају му још само две да престигне Шона Фицпатрика рекордера по броју одиграних мечева за Ол блексе.

РАЗОЧАРАЊЕ И НЕВЕРИЦА
РАЗОЧАРАЊЕ И НЕВЕРИЦА

АУСТРАЛИЈА – НОВИ ЗЕЛАНД 26:24 (12:17)

Стадион Со Кон По у Хонг Конгу.

Гледалаца: 25.000

Главни судија: Алан Роланд (Ирска).

АУСТРАЛИЈА: Бен Робинсон (Џејмс Слипер 51`), Стивен Мур (Саиа Фаингаа 62`), Бен Александер, Марк Крисхолм (Дин Мам 72`), Нејтан Шарп, Роки Елсом, Дејвид Покок, Бен Мекаламан, Вил Гинија (Лук Бруџес 76`), Квејд Купер, Дру Мичел, Мет Гито (Берик Барнс 63`), Адам Ешли Купер, Џејмс О Конор, Куртли Бил.

ЕСЕЈИ: Квејд Купер (8`), Адам Ешли Купер (23`), Дру Мичел (60`), Џејмс О Конор (80+1`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Мет Гито (23`), Џејмс О Конор (61`, 80+3`).

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Кевин Мијаламу, Овен Френкс (Џон Афоа 60`), Бред Торн, Том Доноли (Семјуел Вајтлок 66`), Џером Кеино, Ричи Мек Коу, Кериан Рид, Џими Ковен (Алби Метјусон 72`), Данијел Картер (Стивен Доналд 60`), Џоел Рокококо, Маа Нону, Конрад Смит, Кори Џејн (Исаиа Тоеава 51`), Милс Мулиаина.

ЕСЕЈИ: Џими Ковен (30`), Кори Џејн (33`), Маа Нону (53`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (31`, 34`).

КАЗНЕ: Данијел Картер (40`+1`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.