О ФОЛАУВОЈ СУДБИНИ ПОЧЕТКОМ МАЈА

НЕИЗВЕСНА СУДБИНА: Израел Фолау
НЕИЗВЕСНА СУДБИНА: Израел Фолау

Каква ће бити даља судбина Израела Фолауа после коментара на друштвеној мрежи због којих је од 12. априла најбољи играч земље кенгура суспендован од стране Варатаса и Рагби савеза Аустралије, биће позната после суботе, 4. маја када ће се одржати  саслушање.

Израел Фолау који је са 60 есеја најбољи стрелац Супер рагбија и дефинитвно најбољи играч Варатаса и Аустралије, 10. априла је на друштвеним мрежама написао:

Упозорење! Пијанице, хомосексуалци, прељубници, лажови, блудници, лопови, атеисти и идолопоклоници, очекује вас пакао. Покајте се! Само Исус спасава.

Два дана касније после медијске хајке, Израел Фолау је суспендован због кршења одредби уговора који има са послодавцима Варатасима и Рагби савезом Аустралије (РА) везано за понашање у јавности, што подразумева и објаве на друштвеним мрежама, обзиром да је његова последња објава окарактерисана као непримерна и неприхватљива.

Дато му је 48 сати да се изјасни, односно да се одлучи да ли ће напустити посао или ће се определити за саслушање. Универзалац у дијагонали који је имао успешну каријеру и у рагби лиги и у аустралијском фудбалу одабрао је другу могућност.

После саслушања  заказаног за 4. мај, обе стране ће имати право жалбе које ће ићи преко суда у случају да нису задовољне искодом.

Израел Фолау је пре месец дана потписао нови, четворогодишњи уговор са Варатасима и Рагби савезом Аустралије вредан четири милиона аустралијских долара. Због сличних изјава у прошлости је био упозорен на могућ исход, а после последње, горе поменуте, послодавци Тонганца пореклом су се одлучили да га суспендују.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.