Панчево дочекује шампиона

ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕГ ОКРШАЈА ДИНАМА И ПОБЕДНИКА
ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕГ ОКРШАЈА ДИНАМА И ПОБЕДНИКА

Недељу дана имали су клубови који су претрпели пораз на старту шампионата да пораве грешке и да се што боље спреме како би поправили утисак. Исто толико времена било је на располагању победничким странама да коригују пропусте од прошлог викенда и да покушају да наставе тријумфалн низ. У савком случају и победници и губуитници из прошлог, премијерног имају шансу да се докажу у мечевима другог кола у којима се састају Динамо – Победник, Војводина – Жарково, КБРК – Крушевац и Партизан – Гвоздена тврђава.

У последњем сусрет Динама и Победника Панчевци су савладали госте из Београда са 24:12 есејима Михајла Вукобратовића, Јована Бајића и Зорана Пешића и ако су готово цело друго полувреме имали играча мање због црвеног картона Петра Ратковића.

Ове чињеничне податке не треба узимати као репрер за оно што би могло да се деси у новом окршају два клуба. Разлога за то има више али навешћемо само оне битне. Претходни меч Динама и Победика игран је у оквиру Б групе првенства Србије у којој се шампион такмичио с другим, развојним тимом. Нема сумње да ће овог пута Победник доћи у Панчево с много озбиљнијом екипом не би ли вратио Динаму „мило за драго“ за сусрет одигран 11. априла.

Ипак, ако се у стручном штабу првака Србије одлуче да поново у варош на обалама Дунава и Тамиша пошаљу комбиновани састав, за шта постоје велике шансе обзиром да Победник жели да испроба сва оруђа пред обавезе које му следе у Балканској лиги, није за неочекивати да Дивљи вепрови поново изненаде клуб с Бањице.

Сусрет Динама и Победника играће се у суботу 18. септембра на помоћном терену Градског стадиона у Панчеву с почетком у 13 сати.

Рагбисти из престолнице Кнеза Лазара у другом колу дочекују Краљевски београдски рагби клуб. Крушевљани у дуел с Београђанима улазе на крилима победе 38:6 остварене у првој рунди Првенства на гостовању Гвозденој тврђави у Смедереву и сигурно је да ће пружити максимум не би ли надиграли клуб стациониран на Ади Цигналији.

На другој страни, Монархисти су били најубедљивији претходног викенда. Декласирали су Војводину у Новом Саду 78:0 а амбиције им вероватно неће бити ништа мање ни на гостовању у Крушевцу.

Утакмица између Крушевца и Краљевског београдског рагби клуба одиграће се у недељу 19. септембра на терену Спортског центра Крушевац с почетком у 15 сати.

Момци из Српске Атине прилику да покажу свима да је катастрофални пораз 78:0 од КБРК  у првом колу било само тренутна слабост, стицај лоших околности или нешто треће, имаће у дуелу са Жарковом. Непознаница између клуба нема. Прошле сезоне битке су водили у Б групи првенства Србије а из последњег окршаја два ривала одиграног 4. априла у Новом Саду првотимци Војводине изашли су уздигнутих чела после победе 24:22.

Војводина и Жарково укрстиће копља на помоћном терену Ф. К. Војводина у недељу 19. септембра у 16 сати.

Последњи пар другог кола Првенства Србије требао је да буде Партизан – Гвоздена тврђава. Међутим, сусрет црно-белих и Смедереваца је одложен и биће одигран у првом слободном термину.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.