ПИРИ ПРЕЖИВЕО MОЖДАНИ УДАР

ОПОРАВЉА СЕ: плакати са ликом Пирија Випуа за време СП 2011. када је сва одговорнос због бројних повреда пала на демија Ол блекса
ОПОРАВЉА СЕ: плакати са ликом Пирија Випуа за време СП 2011. када је сва одговорност због бројних повреда кључних репрезентативаца пала на демија Ол блекса

Играч који је дефинитвно био један од најзаслужнијих појединаца у редовима Ол блекса за освајање титуле светских шампиона 2011. године – Пири Випу, одусутвоваће најмање четири недеље са терена јер је установљено да је недавно преживео мождни удар. Како су прегледи показали, удар није последица бављења спортом, односно играња рагбија. Деми Блузса биће повргнут даљим лекаским анализама како би се сазнао прави узрочник можданог удара за који се сумња да је Пири доживео пре него што је екипа базирана у Окланду, отпутовала на турнеју по Јужној Африци почетком матра.

Пири Випу се жалио на главобоље које су имале симптоме мигрене, али је доктор франшизе Стивен Кара установио да је бивша деветка Хурикејнса способна за путовање и напоре који су очекивали Плавце на југу Црног континента. Касније се дошло до сазнања да је тридесетогодишњак на ногама преживео мањи мождани удар.

У консултацијама са колегама из Градске болнице у Окланду дошли смо до закључка да мождани удар није последица играња рагбија, односно евентуалног ударца у главу. Код Пирија се нису појављивали симптоми због којих би требали да се бринемо, али за сваки случај урадићемо снимак магнетном резонанцом како би били сигурни али и да сазнамо шта је прави узрог удара – рекао је Кара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.