ПЛАВЦИ ИСУВИШЕ ЈАКИ ЗА УРАГАНЕ

НЕМА ПРОЛАЗА: десни стуб Урагана Џефри Тумага Ален у загрљају Плаваца
НЕМА ПРОЛАЗА: десни стуб Урагана Џефри Тумага Ален у загрљају Плаваца

У дербију не само Новозеландске конференције, него и целог 16. кола Супер рагбија, одиграном на Иден парку у Окланду, Блузси су лако изашли на крај са фаворизованим Хурикејнсима савладавши госте из Велингтона 37:24 (15:7), док су две године за редом шампиони јужне хемисфере претрпели још један шамар. Чифсе су у Њу Плимуту претрпели пораз 33:17 (13:3) од Варатаса чиме су већ сада можда одбрану титуле довели у питање.

Плавци су у највећем граду Новог Зеланда узели и бонус бод против момака из главног града. Први есеј је био казнени у то у тренуцима када је Мет Проктор био на клупи за кажњене, док су преостала четири била дела Лолагија Висине, Џерома Кеина, Џорџа Моале и Патрика Туитулотуа.

Поглавице из Хамилтона су петим поразом у сезони пали на осмо место на табели и ако наставе са играма приказаним вечерас и пре недељу дана када су их Хурикејнси декласирали у Велингтону, тешко је за поверовати да ће се пласирати у плеј оф.

Чифси у средином другог полувремена успели да престигну вођство Варатаса другом трансформацијом Ерона Крудена за 17:16 коју му је опет омогућио резервиста Банди Аки другим есејем, али није им је било спаса против разиграних момака из Сиднеја. Најпре је Бернар Фоли казном вратио предност, а касније је потврдио претворивши полагање Дејва Дениса и сопствено.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 16. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Јуче:

КРУСЕЈДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС 30:7

РЕДС – ХАЈЛЕНДЕРС 38:31

Јутрос:

ЧИФС – ВАРАТАС 17:33

БЛУЗС – ХУРИКЕЈНС 33:17

БРАМБИС – РЕБЕЛС 37:10

Данас:

ЛАЈОНС – БУЛС

ШАРКС – СТОРМЕРС

У 16. колу слободни су ЧИТАСИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.