ПОВРЕДА ПРИМОРАЛА ЈЕДНУ ИЗМЕНУ КОД ЈУЖНОАФРИКАНАЦА ЗА ПОЛУФИНАЛЕ

ПРОПУСТИЋЕ ПЛУФИНАЛЕ: повреда скочног зглоба избацила Чеслина Колбеа из конкуренције за сусрет са Велсом. ФОТО: Getty Images

И Јужна Африка је саопштила са којим синовима ће се супротставити Велсу у другом полуфиналу Светског купа у Јапану које ће се играти у недељу 27. октобра на Међународном стадиону у Јокохами. Готово идентично преосталим репрезентацијама које су данас именовале тимове и Спрингбокси су направили само једну измену.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЈАПАНА: Јован Бајић

Једина промена код селекције са југа Црног континента је била приморана повредом скочног зглоба Чеслина Кобеа у прошлонедељном четвртфиналном тријумфу 26:3 против Јапана протекле недеље. На позицији крила замениће га С` Бусисо Нкоси који је започињао сусрете Намибије и Канаде против које је постигао свој једини есеј на овогодишњем Светском купу.

На другом крилу биће Маказоле Мапимпи који је у одличној форми ове сезоне. Постигао је девет есеја на репрезентативном плану што су ове године учинили само још јапанска узданица Котаро Мацушима и Енглез Џони Меј.

лого

Што се тиче учинка на Мондијалу у Јапану Маказоле Мапимпи је у врх стрелаца и дели прво место са пет полагања са Котаром Мацушимом и Велшанином Џошом Адамсом са којим ће се директно суочити у недељном полуфиналу Светског купа.

Интересантно је да се главни стратег Спрингбокса Раси Ерасмус поново определио да на клупи за резерве поново има шест играча скрама и свега двојицу из дијагонале Хершлера Јанкеса и Франсу Стејна.

Тим Спрингбокса за полуфинале против Велса:

Тендаи Мтаварира, Мбонгени Малхербе, Франс Малхербе, Ебен Етцебет, Луд Де Јагер, Сија Колиси, Питер Стеф Ду Тоит, Дуен Вермеулен, Фаф Де Клерк, Хандре Полард, Маказоле Мапимпи, Дамиен Де Аљенде, Лукхањо Ам, С` Бусисо Нкоси, Вили Ле Ру

Малком Маркс, Стиве Китчоф,  Винсент Кох, Ар Џи Сњиман, Франко Мостерт, Франсоа Лоу, Хершлер Јанкес, Франсоа Стејн

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.