ПОЗНАТИ И ОСТАЛИ ПОЛУФИНАЛИСТИ ЧЕЛИНЏ КУПА

ЈЕДИНИ ОСТВАРИЛИ ТРИЈУМФ НА СВОМ ТЕРЕНУ: рагбисти Перпињана славе победу против Тулуза
ЈЕДИНИ ОСТВАРИЛИ ТРИЈУМФ НА СВОМ ТЕРЕНУ: рагбисти Перпињана славе победу против Тулуза

Поред Бијарица из Олимпика који се први пласирао у претпоследњу фазу нокаут система Челинџ купа тамо ће места бити и за још увек званичног шампиона Европе Леинстер који је у Хај Вајкомбу савлдао Лондон Воспсе 48:28 (20:15), Перпињан који је на свом терену на колена бацио Тулуз 30:19 (17:12) и Стад Франс који је победом у Енглеској 36:20 (20:3) избацио Бат из даљег такмичења.

Две године за редом и још увек првак Старог континента, мораће да се задовоњи полуфиналом Челинџ купа. Најефикаснији појединац Леинстера је био Иан Мадиган који је постигао 28 поена из пет казни, четири трансформације и есеја док Лондон Воспсима нису помогла ни по два есеја крила Кристијана Вејда и Тома Варндела.

УБОЈИТ ПРОТИВ ОСИЦА: Иан Мадиген у продору у Хај Вајкомбу
УБОЈИТ ПРОТИВ ОСИЦА: Иан Мадиген у продору у Хај Вајкомбу

Најтрофејнији клуб Европе није успео да се снађе у француском полуфиналу где је више среће и умећа имао Перпињан који је полагањима Себастијена Таофифенуе, Фарида Сида и Себастијена Фахаамахине уз три претварања и три казне Џејмса Хука остварио победу против Тулуза. Колико су гости били надиграни сведочи податак да нису успели да материјализују црвен картон Данијела Лија показан у 65. минуту сусрета.

У последњем четвртфиналу, још један представник Француске је на непријатељском тлу избацио представника Енглеске. Овог пута на свом терену страдао је Бат у дуелу са Стад Франсом. Парижани су тријумфовали 36:20 (20:3) и поред чињенице да су два пута по десет минута имали играча мање, по једном у оба полувремена.

СЛАБА УТЕХА: Мајкл Класен постиже једини есеј за Бат против Парижана
СЛАБА УТЕХА: Мајкл Класен постиже једини есеј за Бат против Парижана

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Четвртак, 4. април:

ГЛОСТЕР – ОЛИМПИК 31:41 (14:27)

Петак, 5. април:

ЛОНДОН ВОСПС – ЛЕИНСТЕР 28:48 (15:20)

ПЕРПИЊАН – ТУЛУЗ 30:19 (17:12)

Субота, 6. април:

БАТ – СТАД ФРАНС 20:36 (3:20)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.