ПОЗНАТИ УЧЕСНИЦИ ПЛЕЈ ОФА СУПЕР РАГБИЈА

НАЈБОЉИ ПОСЛЕ 18 РУНДИ: Капитен Стормерса Жан Де Вилијерс с трофејом намењеним првопласираној екипи Супер рагбија..
НАЈБОЉИ ПОСЛЕ 18 РУНДИ: Капитен Стормерса Жан Де Вилијерс с трофејом намењеним првопласираној екипи Супер рагбија..

Последњи дан 18., последњег кола Супер рагбија одгонетнуо је ко ће се поред Чифса наћи у плеф офу за титулу шампиона јужне хемисфере. Дефинитвно, највећи губитници, не само рунде него и самог такмичења су Брамбиси који нису успели да извуку ни бонус бод у поразу на свом терену од Блузса 30:16 (21:13) чиме би осигурали нокаут фазу. Међу шест најбољих пласирали су се Крусејдерси победом 38:24 (32:3) против Вестерн Форса, Редси савладавши Варатасе 32:16 (12:11) као и Шаркси тријумфом 34:15 (6:15) у дуелу са Лајонсима, односно Булси савладавши Лајонсе 37:10 (20:20) док су Стормерси преузели прво место у генералном пласману од Чифса слављем 26:21 (16:0) над Ребелсима.

Брамбиси су готово читаво првентво провели на првом месту Аустралијске конференције и све што је требало да ураде у последњем колу да би га осигурали и обезбедили плеј оф је да извуку макар бонус бод за пораз од седам и мање поена разлике и то у уделу са Блузима који су катастрофално играли целе сезоне. Међутим, момци из Окланда у великом стилу су завршили 2012 поразивши Брамбисе есејима Лауакија Молија, Данијела Бреида и Хедлаја Паркса уз три трансформације и казне Пирија Випуа и казне Мајкл Хобса.

УПРОПРАСТИЛИ БРАМБИСЕ: Чарлс Пиутау предводи напад Блузса у Канбери.
УПРОПРАСТИЛИ БРАМБИСЕ: Чарлс Пиутау предводи напад Блузса у Канбери.

Највише су руке од пораза франшизе из Канбере трљали њихови земљаци из Бризбејна. Редси су успели поред четири за победу да освоје и бонус бод за четири и више полагања на мечу која су била дело Скота Хигинботома, Лијама Гила, Џејмса Слипера, Доминика Шиперлија и Вила Гиније и то у највећем Ози дербију са Варатасима. На тај начин, не само да су прошли у плеј оф него су и освојили Аустралиску конференцију и стеклиправо домаћег терена у четвртфиналу.

Крусејдерси су свој део посла одрадили у првом полувремену када су направили, како се касније испоставило, недостижну предност у односу на Вестерн Форс са четири есеја за бонус бод чиме су оверили нокаут фазу такмичења.

НАЈВИШЕ ПРОФИТИРАЛИ: Редси.
НАЈВИШЕ ПРОФИТИРАЛИ: Редси.

Стормерсима је био добољан и само бод за потврду првог места у Јужноафричкој конференцији и смену Чифса са лидерске позиције у генералном пласману. Олујници су освојили четири против Ребелса али че отичи у историју Супер рагбија као прва франшиза која у току целе сезоне није успела да узме бонус бод за четири и више есеја а завршила је на првом месту.

Шаркси и Булси су имали идентичан учинак што се тиче проласка међу најбољих шест јер су ове екипе оствариле победе са максималних пет бодова и Јужна Африка ће једина имати три представника у борби за титулу.

РЕЗУЛТАТ ПОСЛЕДЊЕГ, 18. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БРАМБИС – БЛУЗС 16:30 (13:21)

КРУСЕЈДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС 38:24 (32:3)

РЕДС – ВАРАТАС 32:16 (12:11)

СТОРМЕРС – РЕБЕЛС 26:21 (16:0)

ШАРКС – ЧИТАС 34:15 (6:15)

БУЛС – ЛАЈОНС 37:20 (20:20)

Јуче:

ХУРИКЕЈНС – ЧИФС 28:25 (18:15)

ХАЈЛЕНДЕРСИ су слободни у последњем колу

КОНАЧНА ТАБЕЛА СУПЕР 15 РАГБИЈА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.