ПОРАЗ ЛАВОВА У КАНБЕРИ

ПРВИ КИКС НА ТУРНЕЈИ: центара гостију Билија Твелвртиса заустава Џеси Мог
ПРВИ КИКС НА ТУРНЕЈИ: центра гостију Билија Твелвртиса зауставља Џеси Мог

Свега четири дана до првог тест меча са Валабисима, Британски и Ирски Лавови су претрпели први пораз на турнеји по Аустралији. У главном граду земље кенгура, на терену стадиона Канбера, Брамбиси су и без репрезентативаца који су на припремама за горе поменути меч, савладали Лавове 14:12 (8:3).

За окршај са франшизом Супер рагбија која је на челу табеле Аустралијске конференције и у генералном пласману, гости су накнадно позвали Кристијана Вејда и Бреда Берита који су дебитовали у црвеном дресу али и легенду велшког рагбија и рекордера по броју постигнутих есеја у јату Змајева Шејна Вилијамса али Брамбиси су били готво непогрешиви.

ПОНОВО У ЦРВЕНОМ ДРЕСУ: Шејн Вилијамс у продору против Брамбиса
ПОНОВО У ЦРВЕНОМ ДРЕСУ: Шејн Вилијамс у продору против Брамбиса

Доминација домаћина је била израженија у првом полувремену када је и постигнут једини есеј на сусрету преко другог центра Тевите Куридранја. Џеси Мог је промашио трансформацију али не и казну у предпоследњем минуту сусрета. Једини одговор Лавова у првих 40 минута је био казнени ударац Стјуарта Хога који је такође раније био непрецизан.

Други део сусрета је припао гостима обзиром да су материјализовали две казне наспрам једне Брамбиса. У последњој четвртини сусрета Ворен Гетланд је појачао тим момцима за које се сматра да ће започети први тест са Аустралијом у суботу али кредит направљен у првом полувремену је био пресудан за први пораз Британских и Ирских Лавова на турнеји.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.