ПОРАЗ ШАМПИОНА СУПЕР РАГБИЈА У ПРВОМ ПРИПРЕМНОМ МЕЧУ

НАДИГРАЛИ ЧИФСЕ: деми Редса Вил Гинија у продору
НАДИГРАЛИ ЧИФСЕ: деми Редса Вил Гинија у продору

Протеклог викенда у Аустралији, Јужној Африци и Новом Зеланду одигран је још један викенд припремних утакмица пред почетак нове Супер 15 рагби сезоне. У Сиднеју су Варатаси савладали Блузсе 33:12 као и Крусејдерси Хајлендерсе 28:15 у Мотуеки  док су Чифси, две године за редом шампиони јужне хемисфере претрпели пораз 31:20 од франшизе од које су преузели титулу 2012., на гостовању Квинсленд Редсима у Тувумби.

У утакмици у којој су обе екипе први пут опробале своје снаге пред старт шампионске трке, Црвендаћи са североистока Аустралије су били успешнији од гостију из маорског срца Новог Зеланда. Поново је прорадила комбинација Вил ГинијаКвејд Купер и Редси су само у првом полувремену постигли три есеја када су и стекли предност 24:8, касније се испоставило, недостижну за преокрет.

У највећем граду земље кенгура где је Бенџи Маршал, новопечени отварач Блуса провео последњих 10 година играјући лигу за Вест Тајгерсе, момци из Окланда се нису баш најбоље провели. Варатаси су им нанели и други пораз у припремном периоду а један од запаженијих у редовима домаћих, био је још један повратник у Сиднеј обзиром да је лане играо за Мелбурн Ребелсе. Куртли Бил који је започео меч на позицији аријера а завршио га као креатор игре на десетки, био је инспиративан.

Следећа, последња рунда пред почетак борбе за бодове у Супер 15 рагбију биће одржана у петак 14. и суботу 15. фебруара.

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ ВИКЕНДА ПРИПРЕМНИХ УТАКМИЦА

ВАРАТАС – БЛУЗС 33:12

КРУСЕЈДЕРС – ХАЈЛЕНДЕРС 28:15

РЕДС – ЧИФС 31:20

ЛАЈОНС – ШАРКС 14:57

САУТЕРН КИНГС – СТОРМЕРС 7:40

ВЕСТЕРН ФОРС – САМОА А 69:3

РЕБЕЛС – ХУРИКЕЈНС 24:22

БРАМБИС – АЦТ XV 67:0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.