ПОСЛЕДЊА БИТКА ЗА ПЛЕЈ ОФ СУПЕР РАГБИЈА

ПРВИ ОБЕЗБЕДИЛИ ПЛЕЈ ОФ: Киср Смајли деми Блузса у продору против Хајлендерса.
ПРВИ ОБЕЗБЕДИЛИ ПЛЕЈ ОФ: Киср Смајли деми Блузса у продору против Хајлендерса.

Тријумфом 33:16 на стадиону Игден парк у Окланду против Хајлендерса Блузси су постали прва франшиза Супер 15 која је дефинитвно обезбедила плеј оф. Одговор на питање ко ће се прикључити Плавцима, Крусејдерсима, Редсима и Стормерсима у борбу за титулу и да ћи се Билси изборит за одбрану трофеја даће последње, 18. коло такмичења региона Новоз Зеланда, Аустралије и Јужне Африке.

У мечу од којег је у многоме зависила судбина Блузса обзиром да су везали четири пораза, нова четири бода чиме су макар на тренутак заузели друго место донели су есејима Стивен Брет, Лук Мек Алистер и Џеред Пејн док је Лачи Монро био прецизан из три трансформације и четири казне.

СПАКОВАН: Ребелси сређују Бета Шихена.
СПАКОВАН: Ребелси сређују Бета Шихена.

Нешто касније у Мелбурну одиграна је утакмица за част обзиром да обе екипе нису имале ни теоретске шансе да се пласирају у плеј оф. Дебитанти у најелитнијем такмичењу јужне хемисфере претрпели су 13. пораз чиме су завршили сезону на последњем месту. Вестер Форс је успео да се реваншира домаћинима за пораз из седмог кола и савлада Ребелсе 27:24 (9:6).

Без обзира што је Редсима у зависности од сутрашњег учинка на гостовању Чифсима на садиону Ваикато у Хамилтону загарантовано или прво или друго место на табели несумњиво је да ће Црвендаћи дати максимум не би ли остварили и 13. победу. Тријумфом би обезбедили лидерску позицију што им гарантује поред седам дана одмора предност домаћег терена у полуфиналу и евентуално у мечу за титулу.

КАПИТЕН ОЛ БЛЕКСА И КРУСЕЈДЕРСА РИЧИ МЕК КОУВ У ПРОДОРУ ПРОТИВ ХУРЕКЕЈНСА.
КАПИТЕН ОЛ БЛЕКСА И КРУСЕЈДЕРСА РИЧИ МЕК КОУВ У ПРОДОРУ ПРОТИВ ХУРЕКЕЈНСА.

Слично важи и за утакмицу Крусејдерса и Хурекејнса где ће Крсташи због недавних земљотреса који су поново погодили Крајстчрч бити домаћини у Велингтону. У случају да момци из Кантерберија укроте Урагане, седмоструки шампион Супер рагбија преузео би прво место од Блузса у Новозеландској конференцији, односно друго у генералном пласману што би му дало домаћинство у полуфиналу.

Пажња љубитеља рагбија из Аустралије као и Јужне Африке сутра биће усмерена у Ози дерби између Варатаса и Брамбиса јер од исхода овог меча поред судбине момака из Сиднеја у многоме зависе шансе Булсима за одбрану трофеја под условом да свом Вофтус версфилду у Преторији изборе победу протв Шаркса.

ДЕТАЉ ИЗ ПРОШЛОГ КОЛА И СУСРЕТА СТОРМЕРСА И БУЛСА: Франсоа Хугард постиже победоносни есеј за Олујнике.
ДЕТАЉ ИЗ ПРОШЛОГ КОЛА И СУСРЕТА СТОРМЕРСА И БУЛСА: Франсоа Хугард постиже победоносни есеј за Олујнике.

Стормерси у полседњем колу гостују Читасима на стадиону Фри Стејт у Бломфонтејну и носе епитет фаворита. Међутим, ако прикажу игру као у прошлом колу када су претрпели позар од Булса на свом Њуленду у Кејп Тауну ризиковаће недељу дана паузе и домаћинство у полуфиналу које гарантују прва два места на табели.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ, 18. КОЛА СУПЕР 15

БЛУЗС – ХАЈЛЕНДЕРС 33:16 (17:11)

МЕЛБУРН РЕБЕЛС – ВЕСТЕРН ФОРС 24:27 (6:9)

Сутра:

ЧИФС – РЕДС

КРУСЕЈДЕРС – ХУРЕКЕЈНС

ВАРАТАС – БРАМБИС

БУЛС – ШАРКС

ЧИТАС – СТОРМЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.