ПРВЕНСТВО ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА ОТВОРЕНО РЕМИЈЕМ

ПОДЕЛИЛИ БОДОВЕ: рагбисти Таранакија (жуто-црни дресови) и Каунтиса
ПОДЕЛИЛИ БОДОВЕ: рагбисти Таранакија (жуто-црни дресови) и Каунтиса

Прва утакмице нове сезоне Ај Ти Ем Купа. ондносно Првенства провинција Новог Зеланда, одиграна је јуче у на стадиону Јеров и Њу Плимуту где су домаћи Таранаки и Каунтис Манукау поделили бодове ремијем 9:9, чиме су Стилерси одбранили Ренфурли Шилд. Другог дана првог викенда снаге ће у Инверкаргилу одмерити Саутленд и Беј оф Пленти док је за субота резервисана за дерби Аотеарое у којем ће се у Крајстчрчу састати Кантербери и Окланд, две најуспешније провинције такмичења одакле ћемо Вас директно и ексклузивно извештавати.

Одигравши нерешено са екипом која је претходне сезоне једва избегла испадање из Премијершип дивизије Првенства провниција Новог Зеланда, Каунтис Манукау су задржали Ренфурли Шилд у свом поседу, који се практично, исто, ако не и више вреднује од саме титуле освојене у такмичењу и који се игра по принципу изазова. Тачније екипа која га има у поседу, може га изгубити од сваког противника који је изазове за популарни Лог`о Вуд, и савлада је. Суштина је, да је Ренфурли Шилд, готово засебно такмичење за себе у оквиру Првенства провниција Новог Зеланда.

Сигурно најинтересантнији сусрет која одиграће се сутра на Рагби лига парку у Крајстчрчу где ће се сударити стари ривали, Кантербери и Окланд, две провинције које су освојиле највише титула, окупно 27. Гости су успешнији са 16 наслова шампиона у односу на 11 противника али последње време је време црно – црвених. Кантарберијанери су претходних шест година прваци Новог Зеланда и веома су решени да наставе тај низ. Прва препрека ка седмој узастопној титули биће им момци којима је главни стратег струћњак пореклом из Далмације Вејн Пивац.

Сутра ће у новинарској ложи стадиона Рагби лига парк биће место резервисано за Рагби Озон одакле ћемо Вас директно и ексклузивно извештавати са великог дербија Новог Зеланда не само првог кола Првенства провинција.

ПАРОВИ ПРВОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Јуче:

ТАРАНАКИ – КАУНТИС МАНУКАУ 9:9 (6:0)

Данас:

САУТЛАНД – ПЕЛЈ ОФ ПЛЕНТИ

Сутра:

ОТАГО – НОРТ ХАРБУР

КАНТЕРБЕРИ – ОКЛАНД

ВЕЛИНГТОН – ВАИКАТО

Недеља:

ТАСМАН – ХОУКС БЕЈ

НОРТЛАНД – МАНАВАТУ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.