ПРВЕНСТВО 4 НАЦИЈЕ НА ПОЛА ПУТА

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ОЛ БЛЕКСА И ПУМАСА НА ТЛУ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Малаки Фекитоа полаже. ФОТО: Getty Images
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ОЛ БЛЕКСА И ПУМАСА НА ТЛУ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Малаки Фекитоа полаже. ФОТО: Getty Images

Пред нама је треће коло Купа четири нације, односно Рагби првенства, чиме ће трка за шампиона јужне полулопте стићи на пола пута до циља. На обој станици Нови Зеланд ће угостити Аргентину на стадиону Ваикато у Хамилтону, док ће Јужна Африка гостовати Аустралији у Бризбејну.

Ол блекси су на првом месту табеле са две победе из претходна два сусрета са Валабисима, док су Спрингбокси због бољег поен количника испред Пумаса, на другом месту.

Нови Зеланд је у прва два кола доказао класу декласиравши Аустралију и у Сиднеју и у Велингтону. И не само да су кроз два меча потврдили да им нема премца, већ су приказали нову, бржу игру још једном је подигавши на виши ниво и тиме задали домаћи задатак осталима у елитном такмичењу јужне хемисфере, а поготово остатку света.

Противник моћним Ол блексима ове суботе биће све боља Аргентина. Да се полако али сигурно, не само приближавају осталим ривалима, него да су можда већ ту, раме уз раме са њима, Пумаси су показали пре две недеље савлававши Јужну Африку у 26:24 у Салти, изгубивши коло раније у Нелспруиту 30:23.

Нови Зеланд и Аргентина су се до сада 22 пута састали, од чега су момци у црном тријумфовали 21. пут и само једном ремизирали, добијавпи утакмице у просеку са тридесетак поена разлике. Међутим, у последњем окршају, у групној фази такмичења Светског купа лане у Енглеској, Ол блекси су победили са 26:16.

Аустралија је по изузетним притиском јавности да се опере за понижавајуће поразе од Новог Зеланда у прва два кола, чиме су везали шести пораз у низу почевши од финала Мондијала, управо од Ол блекса, преко три од Енглеске у оквиру Турнеје средином године до два већ поменута.

И Спрингбокси су у сличној ситуацији попут Валабиса али не толико драматичној. Јужноафриканци нису блистали против Ирске јуна месеца једва освојивши серију са 2:1 у победама а незадовољство је порасло поразом у Аргентини.

Две репрезентације су од 1933. године 81. одмериле снаге из чега су Озији 35 пута изашли као победници а Спригнбокси 45 сусрета решили у своју корист уз једну нерешену утакмицу.

ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА ПРВЕНСТВА ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

НОВИ ЗЕЛАНД – АРГЕНТИНА, стадион Ваикато у Хамилтон

АУСТРАЛИЈА – ЈУЖНА АФРИКА, стадион Ленг парк у Бризбејну

ТАБЕЛА ПРВЕНСТВА ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ ПРЕД ТРЕЋЕ КОЛО

[table “46” not found /]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.