ПРЕТХОДНИ ВИКЕНД ПРИПАО СЕВЕРЊАЦИМА

СТРЕЛЦИ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ НАД ФРАНЦУСКОМ: Керијан Рид и Чарлс Пиутау славе с Беном Смитом у позадини
СТРЕЛЦИ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ НАД ФРАНЦУСКОМ: Керијан Рид и Чарлс Пиутау славе с Беном Смитом у позадини

У протекла два дана широм Европе али и остатка света, одиграни су мечеви другог викенда Тест мечева крајем године у којима су селекције са јужне хемисфере одмериле снаге са домаћинима са севера. Од гостујућих селекција, само су Аустралија, Нови Зеланд, Јужна Африка и Фиџи славили док су у осталим сусретим тријумфовале репрезентације са Старог континента. Најконкретнији су су били Ирци који су под новим селектором, бившим шефом струкке Леинстера Џоом Шмитом остварили најубедљивију победу у историји дуела са Самоом декласирваши Полинежане 40:9.

У још једној репризи финала последњег светског првенства, четвртој ове године, првој на тлу Француске, Новозеланђани су успели да извуку тријумф у Сенд Денију. Победом 26:19 задржали су трофеј Дејвид Галагер у свом поседу есејима Чарлса Пиутауа и Керијана Рида а могло би се рећи са су имали среће јер су окупацијом гол линије у тавршници сусрета Французи били веома близу ремију.

Аустралија је после прошлонедељног пораза у Лондону искалила бес над Италијом надигравши Азуре на Олимпијском стадиону у Торину 50:20 док је Енглеска наставила победоносни низ тријумфом 31:12 на Твикенхему у окршају са Аргентином.

Можда, најпријатније изненађење викенда је било приређено у Букурешту. На терену спортског здања Тријумфална капија у главном граду наших источних комшија, Румунија је казненим ударцем Флоријана Влајкуа у предпоследњем минуту сусрета направила преокрет и славила против Тонге 19:18 која је први пут гостовала постојбини Влада Цепеша, познатијег као Гроф Дракула.

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ ВИКЕНДА

ГРУЗИЈА – КАНАДА 19:15

ИТАЛИЈА – АУСТРАЛИЈА 20:50

ЕНГЛЕСКА – АРГЕНТИНА 31:12

ШКОТСКА – ЈАПАН 42:17

ПОРТУГАЛ – ФИЏИ 13:36

РУМУНИЈА – ТОНГА 19:18

ВЕЛС – ЈУЖНА АФРИКА 15:24

ИРСКА – САМОА 40:9

ЧИЛЕ – ШПАНИЈА 3:26

ФРАНЦУСКА – НОВИ ЗЕЛАНД 19:26

САД – МАОРИ ОЛ БЛЕКС 19:29

БЕЛГИЈА – ФРАНЦУСКИ УНИВЕРЗИТЕТИ 12:36

ОКСФОРД – РУСИЈА 24:31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.