ПУМЕ МЕРКАЈУ ВАЛАБИСЕ ЗА ПРОЛАЗ У ФИНАЛЕ МОНДИЈАЛА

БИЋЕМО И НА ПОЛУФИНАЛУ ИЗМЕЂУ АРГЕНТИНЕ И АУСТРАЛИЈЕ
БИЋЕМО И НА ПОЛУФИНАЛУ ИЗМЕЂУ АРГЕНТИНЕ И АУСТРАЛИЈЕ

Нови Зеланд је јуче тријумфом 20:18 против Јужне Африке обезбедио место у финалу Светског купа у Енглеској. С ким ће поделити мегдан за титулу шампиона планете следеће недеље, такође на Твикенхему, биће познато после још једног полуфиналног окршаја репрезентација са јужне хемисфере, овог пута Аргентине и Аустралије на Храму рагбија у Лондону где ће места бити за фотографа и новинара Рагби Озона.

Валабиси су били импресивни у у досадашњем току Мондијала. Ни у једној утакмици одиграној и у групи и у нокаут фази турнира, нису довели победу у питање. Једина опасност је вребала у дуелу са Велсом у Кардифу али су и из њега изашли уздигнутих чела.

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЛОНДОНА: Радомир (десно) и Јован Бајић
ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЛОНДОНА: Радомир (десно) и Јован Бајић

Пуме су једини пораз претрпели на старту такмичења, у првој утакмици у групи одиграној против Ол блекса. Научили су још једну лекцију од најбољих, а часове редовно похађају у Првенству четири нације којем су се прикључили 2012., и загазили победоносном стазом.

На путу им се испречио и две године за редом првак Првенства шест нација у виду Ирске, који се сврставао у ужи круг фаворита за освајање трофеја Вилијам Веб Елис, али су Пуме успешно прескочиле и ту препреку добивши Келте 43:20 у четрвртфиналу.

Аустралија и Аргентина су се до сада састајали 24 пута. Валабиси су тријумфовали у 18 сусрета, Пуме у пет док их је три завршено ремијем. У склопу светских купова у две ситуације су укрстили копља у две ситуације и у оба су Озији били бољи. Први пут на Мондијалу 1991., када је есеј доносио четири поена су славили 32:19 а 2003. када су били домаћини турнира у Сиднеју је било 24:8.

Аргентина никад до сада није била учесник финала. Највећи успех је остварила 2007. када је била трећа у Француској док Аустралија, ако укроти Лос Пумасе данас на Твикенхему, имаће шансу попут Новог Зеланда, управо против Ол блекса, да се за седам дана бори за рекордну, трећу титулу шампиона света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.