РАДИМО ДРУГУ СЕЗОНУ ПРВЕНСТВА ПРОВНИЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА ЗА РЕДОМ

НАСТАВЉАМО СА ЕКСКЛУЗИВОМ: извештаваћемо Вас са дербија Кантербери - Окланд
НАСТАВЉАМО СА ЕКСКЛУЗИВОМ: извештаваћемо Вас са дербија Кантербери - Окланд

После дебитантске 2013. велика нам је част и задовољство да смо у прилици да Вас другу сезону за редом директно и ексклузивно извештавамо са најинтересантнијих утакмица Првенства провинција Новог Зеланда, односно ИТМ Купа како га зову из спонзорских разлога. Такмичарску 2014. започећемо као дербијем Аотеаоре, у којем ће се на рагби лига парку у Крајстчрчу састати Кантербери и Окланд.

Кад год и у било ком спорту да се састају екипе из највећих градова северног и јужног острва Новог Зеланда осећа се тензија и напетост које носи ривалство црно-црвених и бело-плавих. Рагбисти две провинције заједно су однели највише титула с тим да момци из Окланда предњаче са 16 освојених трофеја на својој страни, наспрам 11 у противничкој витрини, али оно што је веома битно је чињеница да је Кантербери последњих шест година неприкосновен на Аотеарои.

Оно што ће сигурно дати на самопоуздању северњацима је чињеница да ће у својим редовима за највећи дерби државе имати 12 момака који су до пре пар недеља играли Супер рагби за Блузсе, франшизу базирану у Окланду. Сигурно најзвучније име је Френсис Саили, који је изостао из тима аза први Бледислоу куп меч, добио зелено светло од Ол блекса да помогне матичној провинцији.

Шест година за редом шампиони Првенства провинција Новог Зеланда дочекују љуте ривале са четворицом дебитаната, двојицом у стартној постави, левим стубом у првој Алексом Хоџманом и Скотом Баретом у другој линији скрама али су ту искуснији попут Мета Тода, Непоа Лаулале, браће  Вајтлок Адама и Лука, Тома Тејлора и Вилија Хајнца као новог капитена тима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.