РЕДСИ И КРУСЕЈДЕРСИ ОВЕРИЛИ МЕСТА МЕЂУ ШЕСТ НАЈБОЉИХ СУПЕР 15

ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ НА ПРВОМ МЕСТУ: Скрамаш Редса Џејк Шац у дуелу с Брендоном Ленардом.
ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ НА ПРВОМ МЕСТУ: Скрамаш Редса Џејк Шац у дуелу с Брендоном Ленардом.

У првим мечевим другог дана последњег, 18. кола Супер 15 Редси и Крусејдерси су оверили места у плеј офу. Црвендаћи су тријумфом 19:11 (10:6) на гостовању против Чифса дефинитивно завршили лигашки део сезоне на првом месту у генералном пласману док су Крсташи савладавши Хурекејнсе у Велингтону  16:9 (6:6) покорили Новозеландску конференцију.

Момци из Квинсленда потврдили су доминацију ове године у елитном такмичењу јужне хемисфере остваривши 13. победу у сезони, највише од свих осталих франшиза. Славље у Хамилтону на стадиону Ваикато донели су им Лиам Гил есејем као и четири казне и трансформација Квејда Купера. Освајањем првог места табеле Супер 15 Редси ће имати недељу дана паузе и предност домаћег терена у полуфиналу и евентуалном мечу за тизулу.

МАА НОНУ У ДУЕЛУ С КРУСЕЈДЕРСИМА У ПОСЛЕДЊОЈ УТАКМИЦИ ЗА УРАГАНЕ
МАА НОНУ У ДУЕЛУ С КРУСЕЈДЕРСИМА У ПОСЛЕДЊОЈ УТАКМИЦИ ЗА УРАГАНЕ

Крусејдерси су имали доста проблема у престолници Новог Зеланда у кроћењу Урагана. Ипак, једини есеј на мечу постигао је Роби Фруен а поентирање центру рагбиста из Крајстчрча омогућио је одлилан продор Зека Гилфорда почетком другог полувремена.

Легенге новозеландског рагбија Маа Нону, Ендру Хор и Мемиа Тиалата у последњој утакмици за Хурекејнсе обзиром да им челници жуто-црних нису понудили уговор за следећу сезону, поразом су се опростили од франшизе из Велингтона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.