РЕМИ ХАРБУРА И ТАСМАНА

ПОНОВО БЛИСТАО: Марти Бенкс у загрљају рагбиста Норт Харбура: ФОТО: SPORTAL.CO.NZ
ПОНОВО БЛИСТАО: Марти Бенкс у загрљају рагбиста Норт Харбура: ФОТО: SPORTAL.CO.NZ

Последње, девето коло Првенства провинција Новог Зеланда, односно Мајтре 10 купа, којие ће издефинисати парове полуфинала Премијершипа и Чемпионшипа отворио је сусрет у Албанију између Норт Харбура и Тасмана који је завршен без победника. Реми Макосима и поделу бодова донео је Март Бенкс трансформисавши есеј Шенона Фризела три минута пред крај меча за 27:27 (13:13).

Отварач Тасмана је и у надокнади првог полувремена направио још једно изједначење другим казненим ударцем, а поред поменутог претварања, Марти Бенкс је био прецизан и после полагања  Давида Каетауа Хавилиа и Ендруа Макалиоа.

За сада једини сигурни учесник полуфинала, и то Премијершипа, тачније групе која даје шампиона Новог Зеланда, је бранилац титуле Кантербери. Без обзира шта црно-црвени ураде на гостовању Каунтис Манукау у Пукекохеу у субору, разбисти из Крајстчрча ће имати предност домаћег терена.

Веома интересантно ће бити у Њу Плимуту на стадиону Јероу у дуелу Таранакија и Окланда, два директна конкурента за место у полуфиналу Премијершипа, али и за предност домаћег терена у том сусрету.

РЕЗУЛТАТ И ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА

Данас:

НОРТ ХАРБУР – ТАСМАН 27:27 (13:13)

Сутра:

ТАРАНАКИ – ОКЛАНД

Петак, 14. октобар:

МАНАВАТУ – ОТАГО

Субота, 15. октобар:

КАУНТИС МАНУКАУ – КАНТЕРБЕРИ

ХОУКС БЕЈ – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ

ВЕЛИНГТОН – ВАИКАТО

Недеља, 16. октобар:

ТАСМАН – САУТЛАНД

НОРТЛАНД – НОРТ ХАРБУР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.