РЕНФУРЛИ ШИЛД ОСТАЈЕ У КРАЈСТЧРЧУ

ЗАДРЂАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари ЗАДРЖАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари пред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајићпред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајић
ЗАДРЖАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари пред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајић

Победивши, и то убедљиво Норт Харбур на свом стадиону у Крајстчрчу, у јединој утакмици трећег дана, осмог кола Првенства провинција Новог Зеланда, рагбисти Кантерберија не само да су одбранили Ренфурли шилд освојен прошле недеље у Хамилтону, већ су и обезбедили полуфинале такмичења на домаћем терену тријумфом 47:18 (15:15).

Поред већ набројаног, Кантерберијанери су осигурали и останак легендарног Лог о` вуда у својим витринама све до следеће сезоне, јер су вечарс на Рагби лига парку, одиграли последњу утакмицу пред својим навијачима и лигашком делу сезоне. У нокаут фази такмичења гостујуће екипе немају право да изазову домаћина на двобој за Ренфурли шилд.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Међутим, ствари нису најбоље кренуле по шампионе Новог Зеланда у првом покушају одбране трофеја који се сматра вреднијим и од саме титуле у Првенству провинција Новог Зеланда.

Гости су пред сам крај, првог полувремена успели да изједначе есејима Мета Ваеге и Сионеа Мафилеоа уз трансформацију и казну Брајна Гетланда. Премијерним полагањем у осмом минуту меча Северна лука је први пут повела на сусрету.

Норт Харбур је још једним казненим ударцем по повратку из свлачионица, други пут дошао до предности и тиме уплашио домаћу публику да ће већ после првог изазова остати без Лог `о вуда.

ОДБРАНИЛИ ТРОФЕЈ: рагбисти Кантерберија. ФОТО: Јован Бајић
ОДБРАНИЛИ ТРОФЕЈ: рагбисти Кантерберија. ФОТО: Јован Бајић

Ипак, Кантерберијанери су разуверили неверне Томе и у последњих пола сата игре показали класу. Са четири полагања у наставку, а не дозволивши гостима са северног острва поново да се домогну есеј линије, привели су меч крају уз предност од 29 поена.

Тиме су рагбисти у црно-црвеном и одбранили Ренфурли шилд али и обезбедили полуфинале на домаћем терену обзиром да ће после последњег кола које се игра следеће недеље бити или први или други на табели Премијершипа Првенства провинција Новог Зеланда без обзира као ће одиграти на гостовању Каунтис Манукауу.

КАНТЕРБЕРИ – НОРТ ХАРБУР 47:18 (15:15)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Бен О` Кифи

Помоћници:

Судија у ТВ студију:

КАНТЕРБЕРИ: Данијел Леинтер Браун, Бен Фунел, Оли Јагер, Скот Барет, Дејвид Мек Дулинг, Том Сендерс, Џед Браун, Лук Вајтлок, Ере Енари, ричи Мо` унга, Џорџ Бриџ, Џорди Барет, Џек Гудхју, Нејтан Ерл, Џони Мек Никол

Нејтан Вела, Алекс Хоџман, Сиате Токолахи, Хамиш Далзел, Рид Принсеп, Џек Стратон, Инга Финау, Бен Волавола

ЕСЕЈИ: Том Сендерс (10`), Џорџ Бриџ (18`), Џек Гудхју (57`), Ричи Мо` унга (67`), Нејтан Вела (69`), Џек Стратон (80+2)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џорди Барет (19`, 58`, 68`), Ричи Мо` унга (70`)

КАЗНЕ: Џорди Барет (5`, 48`, 52`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

НОРТ ХАРБУР: Едријен Смит, Вајрон Смит, Сионе Мафилео, Џерард Каули Туиоти, Крис Вуи, Глен Престон, Конор Колет, Марфи Тарамаи, Крис Смајлс, Брајн Гетланд, Тевита Ли, Мајкл Литл, Мет Ваега, Мет Дафи, Мет Мек Ган

Калем Чан Бун, Хани Фатаи, Џоди Ален, Џош Тајрел, Кејн Џејкобсон, Брн Хал, Денијел Хилтон Џонс, Афа Фа` атау

ЕСЕЈИ:Мет Ваега (8`), Сионе Мафилео (26`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Брајн Гетланд (27`)

КАЗНЕ: Брајн Гетланд (34`, 45`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.