РЕНФУРЛИ ШИЛД ПОНОВО У САУТЛЕНДУ

РАГБИСТИ САУТЛЕНДА С РЕНФУРЛИ ШИЛДОМ
РАГБИСТИ САУТЛЕНДА С РЕНФУРЛИ ШИЛДОМ

У трећем колу Првенства провинција Новог Зеланда дошло је до смене власника најпрестижније нагарде на острвској земљи где је рагби светиња. Момци из Саутленда победом 22:19 (9:16) на гостовању Кантерберију вратили су Ренфурли Шилд у свој посед док је у дербију рунде Окланд био бољи од Велингтона у тријумфом у престолници 21:17 (10:13).

На терену стадиона Рагби парк у граду који је земљотрес значајно оштетио у фебруару због чега су мечеви Светског првенства из Крастчрча премештени у друге делове земље, гости су учинило оно за шта им је до пре две године требало пола века. Дроп голол Џејмса Вилсона два минута пред крај меча Саутланд је однео победу и Ренфурли Шилд из Кантерберија против ривала који им је прошле сезоне одузео трофеј.

Есејима Нејтана Хјуза и Чарлса Пиутауа уз једну трансформацију и три казне Герета Ескомба Окланд је савладао Велингтон и тиме дошао до прве победе у сезони док су у овонедељној утакмици ривала из различитих дивизија рагбисти Беј оф Плентија тријумфом против Норт Харбура представника мање кавлитетног Чемпионшипа уврстиона челу Премијершипа. У мечу се истакао отварач домаћих Крис Ноукс са 18 поена постигнутих из три претварања и четири казне као и Лиам Масага са два полагања.

КОЛИН БРУК ПРОБИЈА РЕДОВЕ НОРТ ХАРБУРА
КОЛИН БРУК ПРОБИЈА РЕДОВЕ НОРТ ХАРБУРА

РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ КОЛА ППНЗ

ВАИКАТО – ТАРАНАКИ 23:30 (14:8)

МАНАВАТУ – НОРТЛЕНД 30:22 (15:15)

КАНТЕРБЕРИ – САУТЛЕНД 19:22 (16:9)

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – НОРТ ХАРБУР 38:17 (20:3)

ВЕЛИНГТОН – ОКЛАНД 17:21 (10:13)

ХОУКС БЕЈ – ОТАГО 27:13 (13:6)

ТАСМАН – КАУНТИС МАНУКАУ 23:32 (10:13)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.